Знаменитото тайнство на некромантията и спиритизма

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Некромантията е тайнство, подобно на спиритизма, но не съвсем същото. Но, колкото и древно изкуство да е, тя продължава да вълнува хората и днес


Некромантията, според Уикипедия е гадаене, в което практикуващият се опитва да извика духовете на мъртвите, за да придобие от тях информация за бъдещи събития.

Пристрастията към старинното тайнство на некромантията настъпва в средата на XIX в., когато французинът Алан Кардек, който активно се интересува от паранормални явления, чрез разчитане на стари некромантични манускрипти извежда главните постулати на съвременния спиритизъм. Съществува информация, че конкретно Кардек започва да използва кръгла маса при провеждане на масови спиритични сеанси.

А. Кардек написва и няколко научни труда: „Книга на медиумите”, „Книга на духовете” и главното си произведение – „Евангелието в трактовка на духовете”. Тези книги и днес са настолни за любителите на спиритични сеанси.

През втората половина на XIX век пристрастието към спиритизма се прехвърля на американския континент, където като инструмент повечето медиуми започват да използват известната чинийка с начертана стрелка и карти със знаци.

Безумните и драматични действия в света през първата половина на XX столетие понамаляват ентусиазма към екзотичното занимание. Наистина, съществуват данни, че Хитлер, Мусолини и Рузвелт периодично практикуват опити по викане на духове. И едва през 70-те години на миналия век пристрастието към спиритизма отново започва да набира обороти. Явлението става изключително популярно сред младежите в САЩ, Франция и Англия. На собствените си сеанси неоспиритистите, за разлика от своите предшественици, енергично използват психотропни вещества, както и елементи от вуду обредите и дори от сатанизма.

ОПАСНИТЕ ОПИТИ

От средата на 70-те години на XX век в света масово се разпространяват затворените общества на спиритистите. Представителите на църквата започват да бият тревога по повод пристрастието към това богопротивно дело, което довежда хората до изстъпления и като следствие ги отклонява от християнството и вярата като цяло. Отците на църквата поясняват, че заниманията със спиритизъм се инспирират от гневни духове и нерядко, вярвайки, че разговаря с духа на починал близък, медиумът всъщност влиза в контакт с бесовете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар