Откриха хилядолетна мумия със съвършено запазен мозък

В китайския манастир „Динхуей“ в Уан (провинция Хебей) се пази дълбоко почитаната мумия на будисткия монах Цъ Сян

мумия
Самият той е роден в Индия, но в края на първото хилядолетие се появява в Китай, където разпространява будизма.

Проповедникът печели множество последователи и ученици. И когато майстор Цъ Сян напуска тленния свят, те балсамират тялото му и продължават да се покланят на мумията, макар че с времето тя е изгубена. Всъщност е съхранена с оглед предпазване от възможен вандализъм.

Мумията, скрита в пещера, е открита случайно едва през 70-те години на миналия век, след което е „настанена“ в манастира „Динхуей“ в Уан. Напоследък монасите започват да проявяват особено ревностна почит към мумията на Цъ Сян. Дори я позлатяват в знак на изключително уважение към учителя. Но не се задоволяват с това. Неотдавна ръководството на манастира се обръща към медици с молба да я сканират.

Учените се съгласяват охотно, тъй като са заинтересовани от това интересно изследване

И ето че на 8 юли т.г. в храма „Динхуей“ е проведена топография на древната мумия на будисткия монах. Медиците доставят необходимата апаратура и извършват сканиране на вътрешното съдържание на мумията. Шокирани са абсолютно всички – не само учените, но и монасите и поклонниците, които посещават манастира за невижданото мероприятие. Присъстват и представители на медиите.

Оказва се, че ставите, костите и зъбите на хилядолетната мумия на монаха Цъ Сян са същите като на жив човек. Нещо повече – отлично е запазен и мозъкът му.

Това е не просто невероятно, коментира д-р У Юнцин, който извършва топографията на мумията. Невероятно е по какъв начин основните части на човешкото тяло, балсамирани преди повече от хиляда години, са се съхранили в „здраво“ състояние, включително и главният мозък!

Докато самите монаси не виждат в това нищо свръхестествено. Те са уверени, че учителят Цъ Сян всъщност не е умрял, а просто е изпаднал в състояние самадхи, от което някой ден със сигурност ще се събуди. Сканирането на мумията показва, че тялото му е готово за нов живот.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар