Жена ми започна да пие тайно


Крие си бутилките из целия апартамент, постоянно намирам празни

С жена ми имаме 30-годишен брак, в който е имало всичко, но е преобладавало хубавото. Имаме едно дете – момиче, вече на 22 години, мислехме и за второ, но така и не се случи.

Но животът ни вървеше добре, нямало е някакви големи сривове, кризи, с парите сме били винаги добре, без да сме богаташи.

Не знам как започнах да подозирам, че със съпругата ми се случва нещо. Случвало се е на сутринта, преди да тръгнем за работа, да я видя с големи сенки под очите и да се държи доста неадекватно. Тогава и през ум не ми е минавало, че всъщност ме е изчаквала да заспя и е пила цяла нощ и на сутринта преди работа е вече пияна!
Започнах да разбирам какво се случва, когато наша обща приятелка, с която работят заедно, ме извика и с уговорката да запазя срещата ни в тайна, ми каза, че е започнала да прави издънки в службата и, че е на път да загуби работата си. Освен грешки, които допускала, често дъхала на алкохол, криела се в тоалетната, където според нашата приятелка, криела пиене.

Като разбрах това, се разтърсих из апартамента ни и открих поне пет празни бутилки с концентрат, скътани из различни места.
Не знам какво й стана, уж всичко беше нормално. Животът ни е добър… Това възрастова криза ли е, критическа, но тогава защо другите жени не се пропиват в критическата? Очевидно ще трябва да потърся мнението на специалист, но просто нямам идея как да го направя.

Д. Н., Пловдив

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар