За да получим, трябва и да дадем: вселенски правила за лично щастие

Закон за баланса между вземане и получаване


Хармонията в отношенията съществува само когато има баланс между енергиите на „вземам” и „давам”.

Когато човекът само дава, той се превръща в своеобразна „вълшебна пръчица” за останалите, безотказен изпълнител на всякакви желания и молби. В даден момент той усеща изтощение, неговата енергия се изчерпва и той започва да изисква от другите – благодарност, някакви действия по свой адрес. Ако не ги получи, ще изпитва горчиво разочарование, без да разбира, че самият с поведението си е създал подобно отношение към себе си.

На такива хора им е трудно да вземат, да приемат подаръци, веднага се чувстват длъжници и се стремят отново да услужат, за да се реваншират. Ако постоянно само даваме и нищо не
вземаме, ние правим другия свой длъжник. И ако този човек има натрупани прекалено много дългове пред нас, ще му е много по-лесно да си отиде, отколкото да ги връща. Така често постъпват мъжете на жени, които постоянно се стремят да им угодят. Неговият дълг пред съпругата му е толкова голям, че цял живот не би му стигнал да го изплати. Още повече че и тя не би му позволила да го направи.

Другата крайност е, когато човекът само взема. Той знае какво му трябва и изгражда отношенията си с останалите така, че да му е изгодно, да получава колкото се може повече полза. Тези отношения също са обречени – рано или късно на другия човек му омръзва да го използват, и тогава започват обидите, изискванията, скандалите и настъпва разрив.

КАК ДА ЗАПАЗИМ БАЛАНСА

Има правила, които помагат да се култивира всичко хубаво в отношенията и да се минимизира лошото.

Ако получаваме от другия нещо хубаво, важно е да му върнем малко повече, отколкото сме получили. Например съпругът ви е купил нови обеци, а вие му пригответе любимото блюдо и аранжирайте красиво трапезата.
Важно е да се отдава именно МАЛКО повече, за да може все пак обменът да е равностоен. В противен случай, ако за всяка добра дума на съпруга си почиствате цялото жилище, готвите му храна, перете, гладите, образцово-показна съпруга сте, нещата няма да се развият по- далеч от думите, защото вие сами сте се оценили прекалено евтино. Получавайки от вас малко повече, отколкото ви е дал, той ще се стреми и в бъдеще да ви зарадва.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар