Как да се харесате на шефа в три лесни стъпки?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вашият шеф има много подчинени и една от основните му задачи е те да работят в отличен синхрон


Всяко неразбиране, неразбирателство, напрежение в екипа му създава проблем. Затова оценява по достойнство служителите, които са отборни играчи. За да ви смята за незаменими обаче е нужно още.

Посредничите – с ролята си на медиатор между началника и колегите ставате ценен за него и неформален лидер за тях. Във всеки екип има хора, които нещо не са разбрали и се нуждаят от допълнителни обяснения. Може вие да ги дадете тактично и така да спестите време, недоразумения и грешки при изпълнението на проектите. Често пъти добри специалисти не са достатъчно речовити или уверени, за да представят правилно мнението и идеята си на съвещанието. Като помагате в това, работите за екипа и за шефа. Вдигате стойността си и постепенно се превръщате в човека, който не е просто член на отбора, а негов създател и стожер. В човека-авторитет, на когото разчита всеки по вертикала и по хоризонтала. От такъв кадър никой разумен мениджър не е готов да се лиши.

Ентусиазирате – не е ваше задължение, но сте наистина незаменими, ако можете да вдъхновявате колегите си. Това означава да оставите лошото си настроение зад вратата на офиса, да не се оплаквате и да не мрънкате със или без основание. Бъдете от онези хора, които като влязат в стаята, озаряват с ведрост и зареждат с енергия. Ентусиазмът е заразителен. Като посрещате с него новите задачи и предизвикателства, ще мотивирате и останалите в екипа. Шефът има нужда от такъв човек, а вие имате нужда той да има нужда от вас.

Човекът с институционалното познание – звучи сложно, но не е. Това значи в малка компания или в отдел да станете ментор на нов колега. След като шефът му разясни задълженията, вие можете да го въведете в подробностите, в традициите на фирмата, в бита на офиса. В големите компании пък има толкова много т.нар. корпоративни политики, които всеки служител трябва да познава. Шефът ще е благодарен, вместо лично да губи време, вие да ги изясните на новака.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар