Лесно ли се живее с алфа-мъжкар?

Не може да не си паднете по него. Той е лидерът на компанията – приятелите му го уважават и винаги го слушат, жените го изяждат с погледи


Същият е в професията си и обикновено кариерата му върви нагоре. Ако е добре възпитан, хубав и ви обича, смятате, че сте намерили мъжа на мечтите си. Може да е точно така, само че преди да се качите на розовия облак, си дайте сметка с какво се захващате.

Алфа е първата буква от гръцката азбука. В етологията – науката за поведението на животните, алфа мъжкар се нарича предводителят на глутницата или стадото. Най-силният екземпляр, който има физическите дадености и характера да оглавява останалите. И да ги побеждава, когато се налага, т.е. когато оспорват лидерството му. Той винаги печели срещу враговете, понеже е мощен, бърз, ловък, съобразителен, винаги успява да осигури прехраната и да защити групата. Естествено, всички женски са негови -не само защото може да се пребори за тях със съперниците, а заради генетичните му предимства, които всяка самка търси по инстинкт, за да ги предаде на поколението си.

Както в животинския свят, така и в човешкия на жените е заложен от природата стремежът да искат силен мъж. Само че при хората има еволюция и отношения в обществото,които малко усложняват нещата. Не всяка „самка“ е способна да живее с алфа мъжкар, тъй като най-добрите му качества могат да се превърнат в най-големи-те проблеми за любовната връзка или брака.

Първото усложнение са другите жени. Днешните алфа мъжкари знаят, че не могат да имат всички, но нищо не им пречи да опитат. Някои изначално смятат това за неотменна част от лидерството и са убедени, че наложената от цивилизацията моногамност е само за бета, гама и т.н. мъжете. Други имат само едно слабо нещо – слаб им е ангелът и не издържат на ухажванията. Но дори и с тези, които са верни на избраната ви. Защото томителните дамски погледи никога не секват. И въпросната партньорка трябва да е много самоуверена, за да не им обръща внимание. В противен случай ревността разрушава връзката.

Много самоуверените жени обаче малко трудно понасят онази черта, която е основна у алфа мъжкаря -той води, без да пита, да се съветва, да се съобразява, защото приема, че другите са длъжни да го следват. В това число и избраницата на сърцето му. Не че проявява неуважение към нея, като не се интересува от мнението й. Просто в неговата природа е заложено да взема решенията и да ги прилага, без да ги обсъжда. Равнопоставеността е изключена по презумпция. Така се получава шизофренично и за него, и за нея.

Точно колкото той не е състояние да съчетае природата си на алфа мъжкар с диалогичност, точно толкова и жена със самочувствие не може да се примири само да се подчинява.

Вярно, че дори най-силните по характер жени нямат нищо против връзката с мъж, който играе водеща роля в двойката, пише „Всичко за семейството“. Но много малко са съгласни да понасят постоянно незачитане.

По принцип жените, склонни да се подчиняват на властни партньори, най-лесно живеят с тази порода мъже. Но и при тяхната благоприятна комбинация си има трудности.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар