Малки ритуали, които ще направят деня ви чудесен!

Ако искате да ви върви през целия ден, поздравете утрото с усмивка и направете няколко последователни, но лесни действия, които ще ви гарантират успех и добро настроение. По същия начин може да си гарантирате спокойна нощ, след тежък и напрегнат ден.

Вместо „Добро утро“

Не бързайте да ставате веднага след събуждане, дори и времето да ви притиска. Останете в леглото за 2-3

чудесен ден

Спазвайте тези правила и ще имате прекрасен ден

минути, затворете очи и настройте сетивата в положителна посока. За целта си представете, че сте на много красиво място – например, тропически остров.

Опитайте да се видите как крачите по финия бял пясък с боси крака, вдишайте от аромата на непознати цветя, почувствайте полъха на вятъра в косите си. След като отворите очи, със сигурност ще се усмихвате още дълго време. А и положителното мислене, ще ви помогне бързо и творчески да разрешите всичките си задачи.

Започнете сутрешния душ от лицето – облейте го със студена вода. Тя ще активира процеса на обновление в клетките на кожата, ще намали подпухналостта от съня, но и ще ви зареди със свежест за цял ден. Това ще ви помогне да не се уморявате.

Ако сте сънували кошмари или не сте успели да се наспите като хората, не посягайте към любимата си черна рокля. Вместо нея облечете нещо в жълт цвят, който ще ви озари и ще ви даде настроение.

Не вадете тефтера със задачите за деня, докато закусвате или пиете кафе. По-добре седнете до прозорец и бавно изпийте напитката, наблюдавайки движението на облаците по небето.

За „Лека нощ“

Първата ви работа, след като се приберете вкъщи, е да измиете добре ръцете си. Не само заради хигиената, а защото по този начин автоматично измивате и всички негативни енергии, които сте „събрали“ по пътя към дома, пише „Жуpнaл“. Оставете водата просто да тече за десетина секунди върху ръцете ви и затворете очи – представете си как отмива натрупаните през деня неприятности, трудности, притеснения.

Не оставайте с дрехите, с които сте били навън и минута повече, а бързо се преоблечете в домашно облекло. Това е също ритуал по раздялата с всичко онова, което ви е притеснявало или създавало проблеми през деня.

Не сядайте веднага пред телевизора. Новините може да чуете и в по-късната емисия, а и обичайно в тях винаги присъства някаква негативна вест, така че спокойно може да си я спестите. Вместо това пуснете музика, която харесвате, и на този фон свършете домашните си задължения. Ако имате деца, задължително поиграйте с тях. Не само защото те имат нужда от вас, а и защото чистият детски смях разтоварва и има лечебно въздействие по същия начин, както и звънът на църковни камбани.

Преди да заспите, изпийте чаша топло мляко (или билков чай, ако не обичате мляко), идете в спалнята, загасете всички лампи, но оставете да гори една свещ. След това легнете и си представете, че вървите през безкрайна нива с прясно поникнало жито (когато е все още свежо зелено и достига до коленете ви).

Погледнете хоризонта и вървете напред, изчиствайки съзнанието си максимално. Сами ще прецените кога сте достигнали края на зелената нива. Това е и краят на вашия релакс. Отворете очи, загасете свещта и си пожелайте сладки сънища.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар