Любовната магия – истина или измислица?

Любовната магия действително съществува и води до създаването на здрави любовни съюзи или пък до нещастни бракове


Но природата й невинаги е свръхестествена.

Много неща в човешкия живот зависят от психоемоционалната настройка на индивида, от неговата неувереност в собствените сили. Депресивното състояние, потиснатостта го водят дотам, че той остава в самота, като не желае да създава нови приятелства, страхува се да признае чувствата си към друг човек. Не-приемането на самия себе си и на собствената си несъстоятелност се отразява във всичко: в поведението, жестовете, мимиката, помръкналия поглед, походката, маниера на говорене и обличане. Такъв човек едва ли ще привлече към себе си вниманието на околните.

В отчаянието си той извършва магически ритуал и придобива увереност, че в скоро време ще постигне щастие в отношенията с любимия човек. Това му дава вяра и надежда, одухотворява го, повдига настроението и самооценката му. Новите увлечения, сияещите очи, уверената походка и жестове, новият красив образ непременно ще привлекат вниманието на околните, в това число и на този, който по-рано не е обръщал внимание и не е проявявал никакъв интерес. В този случай магическият любовен ритуал може да окаже психотерапевтично въздействие, помагайки на човека да придобие увереност в себе си и в добрия резултат. И в-края на Краищата става именно така.

Случва се обаче хора, които живеят в нещастен брак, когато съвместният живот е изпълнен с конфликти, не носи радост и благополучие, често подозират половинката си в извършване на любовна магия. Човекът, без да изпитва силни чувства към партньора си, не може да намери сили да разкъса отношенията поради необяснима мистична привързаност.

Но тази привързаност може да бъде обяснена от пхсихологическа гледна точка. Хората понякога не могат да оставят отношенията в миналото заради страха от самота и чувството за ненужност. Сгрешили веднъж, те се опасяват, че и в следващите им отношения ще се повтори този неудачен опит. Затова предпочитат да оставят всичко както си е, оправдавайки се с необяснимо привличане и зависимост от партньора.

Съществуват ли любовни заклинания, или не, така и не е доказано или опровергано. Някои продължават да вярват в тяхната сила и ефективност. Други ги смятат за средновековен предразсъдък. Каквато и да е истината, добре е да си спомним народната мъдрост, че насила хубост не става, и да даряваме любовта си само на тези, които са способни на ответни чувства без използването на какви-то и да било магически ритуали…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар