Хладилникът от близкото бъдеще ще пазарува сам

алкогард промоция

Една от водещите световни компании в развитието на т.нар. интелигентен интернет хладилник представи неотдавна своя нов прототип Smart In-staView


Освен с огромен 29-инчов тъчскриин дисплеи хладилникът разполага и с второто поколение на фирмената система „Врата във врата“ (Door-in-Door). Благодарение на нея всяко от отварящите се едно срещу друго крила осигурява двустепенен достъп до камерата.

При първата позиция могат да бъдат достигнати само бурканите и бутилките, които са поставени в нишите на самата врата. Втората позиция на отваряне на вътрешната преграда осигурява достъп до основната хладилна камера. По този начин се поддържа оптималната избрана температура и се пести електроенергия.

29-инчов цветен дисплей е монтиран върху цялото дясно крило на хладилника. Той се активира с две почуквания директно върху екрана. С 2-мегапикселова широкоъгълна камера от типа рибешко око, без да отваряте вратата, може да видите всички продукти в хладилника. Пак с камерата през интернет може да прегледате на работното място или в магазина какво липсва и какви продукти трябва да купите.

Друга полезна функция на уреда е възможността да лепите със смартфона виртуални етикети на всеки продукт ц камерата. Така винаги ще сте наясно на коя дата изтича срокът на годност на млякото, месото, рибата. Самият хладилник също ще ви извести, че е време да подмените някои застояли храни.

Подобно на други интернет хладилници, и Smart InstaView разполага с функцията гласов контрол. С нея може да промените температурния режим, да потърсите подходяща за наличните продукти рецепта, да оставите виртуална бележка на някой от членовете на семейството или да пазарувате онлайн.

Още не е известно каква ще е цената на супер хладилника, който компанията производител планира да изкара на пазара до края на годината, пише „Всичко за семейството“. Прототипът вече спечели половин дузина престижни награди от световни изложения.

Този последен писък на хай технологията вероятно ще е твърде скъп, но можете да използвате ефективно и стария си хладилник.

Ако искате да спестите от сметката за ток, отървете се от стария уред, ако вече е навъртял 10 и повече години. Търсете модел от висок клас, най-добре А+++. Информацията върху енергийния стикер на всеки хладилник в магазина дава ясна индикация за консумацията му на ток -колкото повече плюсове има след буквата А, толкова по-икономичен е.

Не поставяйте хладилника близо до източник на топлина или под пряка слънчева светлина. Независимо дали е свободно стоящ или вграден, осигурете му достатъчно вентилация, иначе може да се окаже, че компресорът му работи постоянно.

Оптималната температура на работа за хладилника е 5 градуса, а за фризера – минус 18. За всеки допълнителен градус охлаждане, различен от оптималните, се използва около 6% повече електроенергия.

Затваряйте вратата възможно най-бързо – за да компенсира повишаването на температура във вътрешността, уредът ползва допълнително ток.

Размразявайте замразена храна вътре в хладилника. Освен че ще е равномерно размразена, тя допълнително ще охлади вътрешността на уреда и така ще намали работата на компресора. И обратно – никога не поставяйте още топла храна в хладилната камера.

Редовно размразявайте фризера, ако той няма No frost система.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар