По усмивката ще разберете какъв е човекът срещу вас – вижте как!

Спонтанни или сдържани, искрени или прикрити, нашите усмивки издават вътрешното ни състояние. Как да разберем какво се крие зад ехидната, загатнатата или изкуствена усмивка?

Дали наистина умеем правилно да преценяваме хората?

Много хора всекидневно се смеят звучно или са ухилени до уши, защото това е най-лесният начин да се харесат. Не всички усмивки са естествени, още повече когато са под заповед „зеле“… Как по усмивката да

усмивка

Усмивката говори много за вас

разберем какъв е човекът срещу нас?

Усмихваме се само със сърцето и устата

ГРЕШНО. През 1862 година френският психолог Дюшен Булон отбелязва, че истинската усмивка мобилизира не само мускулите в зоната на устата, но също така и околоочните. След него и други психолози изследвали как реагира жената, когато се усмихва от сърце.

Изводът е: наблюдавайте очите на човека, който се смее, за да разберете градуса на искреността, тъй като хората не могат да командват очните си мускули. Ако очите се присвиват, това е добър знак. Вярно, че това след време ще доведе до формирането на бръчици „пачи крак“, но те ще са резултат от щастливи мигове.

Блестящата усмивка е твърде красива, за да е искрена

ВЯРНО. Четири проведени проучвания сред жените сочат, че когато усмивката е под команда, тя е с повдигнати много по-нависоко ъгълчета на устата. Фалшивата емоция кара устните механично да скачат нагоре. Спускат се толкова бързо надолу, колкото усмивката става по-искрена и естествена.

Учените доказали, че по-лесно се доверяваме авансово на хора, чиято усмивка е по-малко бляскава и не така изкуствено красива,пише „Журнал“. Харесват ни тези личности, които се усмихват мигновено и на степени. Да си естествен също е от значение.

Егоистичните натури никога не се усмихват

ВЯРНО и ГРЕШНО. Правени са различни изследвания, които изследват механичната реакция на такива хора. Доказано е, че такива персони се усмихват много по-малко и умеят да задържат проявата на чувства, дори и очните им мускули реагират слабо.

Себичните натури най-често имат навика да се усмихват само с едното ъгълче на устата, и то дясното в повечето случаи. Обяснението на тази измъчена усмивка е следното: дясното полукълбо на мозъка отговаря за емоциите и управлява лявата половина на лицето. Когато сме искрени, едновременно се повдигат краищата на двете страни на устните. Ако само дясната реагира, това е под контрол и под въздействие на разума и желанието ни.

Борещите се натури винаги са усмихнати

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПОЛА. Успешните жени, които доминират в обществото и професията, се усмихват по-малко, защото те не искат да бъдат отстъпчиви, а да постигат своето. Успяващите мъже са усмихнати толкова, колкото и подчинените им, за разлика от жените на ръководни постове, които са къде-къде по-малко усмихнати.

Усмивката определено зависи от това доколкото предприемчивите персони са достигнали йерархичния връх в обществото. И така, често усмивката е в обратно пропорционално съотношение на високия пост.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар