Сватба в чужбина – ето къде е най-евтино

Около 800 лева са ни нужни, за да избягаме от стандартната ритуална зала в родния ни град и да я заменим с приятен плаж в Малта.

Експертите препоръчват острова за пролетни и есенни сватби, защото през останалото време е или много топло, или много студено.

сватба в чужбина

Сватба в чужбина

Ентусиастите от сайта „Холидейплийз“ (Holidaysplease – „почивка, моля“), са събрали и разучили как се случват церемониите и най-вече каква е базовата цена за 20-те най-желани сватбени дестинации за 2017 г. Малта е на второ място, тъй като е изключително живописна, а и не е толкова скъпа. В цената е включена самата церемония и служителят, който извършва венчавката, място за гостите и документите.

Разбира се, преводът и легализацията изискват различно доплащане, което трябва да се предоговори с посолството или консулството, което е най-близо до мястото на сватбата. Почти навсякъде бъдещите младоженци могат да избират между няколко варианта на церемония, като има и символична такава. Тя може да се изнесе навсякъде и прилича на гражданския брак с тази разлика, че няма правова тежест, така че се спестяват разправиите с документацията.

Така можете да се венчаете за под 100 лева у нас, а след това да си кажете наздраве на някой плаж в чужбина – просто така.

Кипър също влиза в сравнително нискобюджетните места за сключване на брак – 800 лв., като обаче държи един от най-високите стандарти в областта. Турция е сред другите дестинации със сравнително нормални такси, които варират между 800 и 1000 лева. Специалистите препоръчват мястото за всички, които искат да се докоснат до различна култура и да имат по-нетипична сватба.

По-интересното е, че и екзотичният остров Мавриций влиза в графата с по-евтините сватби, като по официциални данни една такава би излязла не повече от 750 лева. Австрия пък е подходяща за всички фенове на зимата и планината, като цените там са една идея по-високи и една церемония излиза около 1500 лева.

Сред най-скъпите места за сватба пък се оказва Чехия – цените започват от 2500 лева за базова церемония с двама свидетели. Карибите пък са най-евтината дестинация. Законът на островите повелява, че ако някоя влюбена двойка остане за повече от една нощ, то може да се венчае напълно безплатно.

Нашенците обикновено залагат на близки и изпитани дестинации като Италия и Гърция. Затова и родните сватбени агенции имат готови изготвени оферти за тях. Най-любима е класиката Венеция. Вариантите за това приключение са няколко, а цената варира между 2000 и 4000 лева. Най-евтиният вариант всъщност е сватбена церемония в гондола, което не звучи никак зле. В цената е включен фотограф, свещеник, разходите по сватбения сертификат и разходка с гондолата. Отделно са разходите за спане и самолетните билети, които стъпват на още около 600 лева за двамата младоженци.

Разбира се, ако ароматът на канал не се вписва в представите ви за романтика, винаги може да дадете 2800 лева и да получите бляскава зала във венециански замък или пък някоя приказна градина на замък. Към церемонията ще има и музика, италианско шампанско и много блясък. В пълната програма булката получава сватбен букет, след церемонията в замъка има разходка с гондола, а вечерта е посветена на романтична вечеря на свещи на тераса с изглед към Канапе гранде. Тук цената е вече 4000 лева, но подобно нещо се случва веднъж в живота, така че си заслужава. За сравнение една малка сватба на родна земя трудно пада под 10 000 лева. Да, вярно тук споделяме емоцията и със семейството и приятелите си, но венецианският замък също не е за изхвърляне.

Пълен сватбен пакет на гръцкия остров Санторини може да ни излезе не повече от 2500 лева. В цената се включва цялата организация от самото начало до края, ако говорим за сватба само с кумовете. Сумата покрива самата церемония, документите, легализирането им, луксозен автомобил до и от мястото на събитието, букети, бутониера и дори торта, пише „Телеграф“. Всяка секунда от церемонията пък ще бъде увековечена от фотограф, който ще обработи 100 снимки. Шампанското и малка почерпка след заветното „да“ също са подсигурени и влизат в цената.

Други места, които се предпочитат от нашенците, са Халкидики и Самотраки. И докато ние се чудим къде да избягаме, чужденците се чудят как да дойдат у нас.

„Имаме близо 200 сватби на чужденци зад гърба си за последните няколко години. Идват тук най- вече, защото е доста евтино, дори не е нужно да имат някаква връзка с България, за да искат да си организират сватбата у нас“, коментират родни сватбени агенти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар