ТЕСТ – Доволни ли сте от работата си? Прочетете и съвети как да решите проблемите си!

промоции

Да кажем, че сте доволни от работата си. Тогава откъде идват това нежелание да ставате сутрин, умората, която се натрупва твърде бързо, а и откровеното нежелание да правите каквото и да било?

Харесвате ли работата си - тест

Харесвате ли работата си – тест

Тестът, който ви предлагаме, ще ви помогне да намерите отговори на някои въпроси от типа: дали имате достатъчно мотивация за плодотворна работа или си струва да си търсите друго работно място? Направете теста, като отбелязвате подточката на отговора, който най-точно описва вашето отношение към работата и условията, при които работите.


1.Често ли закъснявате за работа?

а) Не, почти никога.

б) Периодично.

в) Почти всеки ден.

2.Обикновено ходите на работа…

а) …с удоволствие.

б) …равнодушно.

в) …като на заточение.

3.Доволни ли сте от заплатата си?

а) Много хора мечтаят за такава.

б) Би могла да е и по-голяма.

в) Съвсем не.

4.Кога последно сте получили премия?

а) Наскоро.

б) Май се е случвало, но кога беше?

в) Премия? При вас не дават.

5.Кога беше последният ви отпуск?

а) Преди по-малко от 3 месеца.

б) Преди повече от половин година.

в) Вече е минала повече от година от последната ви почивка.

6.Какво ви дава вашата работа?

а) Възможност да израствате и да се развивате.

б) Средства за съществуване.

в) По-скоро ви отнема: време, сили и т.н.

7.Как минава вашият работен ден?

а) Излита неусетно.

б) Рутинно.

в) Точи се безкрайно.

РЕЗУЛТАТИ:

НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ А – мотивацията ви cue в норма и това е съвсем естествено, защото оче­видно вашата работа ви носи радост и удовлетворение. Засега не планирайте отпуск – точно в този момент имате достатъчно сили да „премествате планини“.

НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ Б – ходите на работа по инерция и не получавате особено удоволствие от нея. Всичко, което ви е необходимо сега, е да си починете и да се разсеете от рутината. Събирайте багажа и намерете възможност да излезете в отпуск и възможно най-скоро да заминете някъде.

НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ В – вашата работа е истинска тежест за вас. И мотивацията ви я няма никаква. Едва ли излизането в отпуск ще ви помогне, защото смяната на работното място при вас е насъщна необходимост. Разбира се, сега не е най-добрият момент, но ако изведнъж се появи някаква възможност, не си струва да я изпускате.

Как да решаваме проблемите?

Има ли проблем, има и решение – това е философията, към която е добре да се придържате. Когато се сблъскате с трудна ситуация, вместо да мислите за негативните послед­ствия от това действие или събитие, се съсредоточете върху възможните решения.

Ясно си представете проблема и го опишете. Например „не ми стигат парите, за да купя нови якета за мен и детето“ или „уволниха ме от работа и сега не знам къде да си търся друга“.

Направете си едно сериозно обмисляне и предложете сами на себе си няколко варианта за изход от ситуацията.

Разгледайте всяка една от собствените си идеи: запишете ги подред и отбележете със знак минус онези, които не ви звучат реалистично; с въпросителен знак – онези, които е достатъчно трудно да бъдат изпълнени, но все пак е възможно; със знак плюс – онези, от които можете да се възползвате веднага, пише Журнал за жената.

Напишете срок за изпълнение на онези подходи, които сте отбелязали с плюс. А когато ги изпълните, се върнете на другите, до които има въпросителен знак. Може би някои от тях вече не ви се струват толко­ва сложни? Накрая се върнете и към онези, които сте отхвърлили със знак минус. Вече може и да не ви изглеждат неизпълними.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ – 250 мл Победа срещу целулита!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар