Нетуъркинг – как и защо трябва да го правите?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Първата крачка е да разпознаете и най-обещаващите събития

net
Уважете поканата на партньорската компания, на партито на която миналата година дънеше чалга, но се завъртете, колкото да ви видят. Вашата главна цел е да общувате, а не да се надвиквате с певицата.

За да правите нетуъркинг, трябва да имате план. Определете си главна цел -дали отивате да поговорите с познати, или да съберете информация, или да завържете нови контакти. На подобни събития има десетки и дори стотици хора, така че само ще си загубите времето, ако безмислено се щурате сред тях. Щом знаете кого искате да срещнете, търсете го. При положение, че сте планирали да завържете много нови познанства, обикаляйте от група на група. Ако целта ви е да установите само два-три, но по-задълбочени контакта, поговорете по-дълго с тези хора. Постарайте се обаче да не обсебвате цялото им време. И те са отишли да нетуъркват и може вие да не попадате в целите им.

Времето е ценен актив и предварително си помислете какво искате да кажете на хората, с които се срещате. Това не е фирмена презентация, не са делови преговори, а неформални контакти. Говорете непринудено и човешки, постарайте се да сте интересни. Златното правило на нетуъркинга е, че първо е симпатията, после е бизнесът.

Не искайте нещо от човек, с когото току-що сте се запознали. Иначе не правите нетуъркинг, а директна продажба. Слушайте внимателно, с неподправен интерес, покажете живо любопитство, задавайте въпроси.

Хитър трик е отидете рано. Така имате време да завържете разговор с други гости, преди да се напълни залата и да настане шумотевица.

Ако нямате достатъчно опит с общуването на подобни събития, пък и не познавате много от гостите, експертите съветват да се присъединявате към групи от трима души с поне една дама сред тях. Те са най-отворени за нов събеседник. Ако са двама и оживено си говорят, вероятно няма да
им хареса да бъдат прекъснати. Ако групата е по-многобройна, ще се загубите в нея.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар