Как да накарате шефа да ви увеличи заплатата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

По длъжностна характеристика ръководителят не е назначен да раздава високи възнаграждение, т,е. да увеличава разходите на компанията, а обратното

29 Nov 2012 --- Coins, magnifying newspaper and financial newspaper --- Image by © Blue Jean Images/Corbis

29 Nov 2012 – Coins, magnifying newspaper and financial newspaper – Image by © Blue Jean Images/Corbis

Задължение му е да изразходва колкото може по-малко ресурси и да постига колкото може по-висока печалба. В добро разположение на духа може да реши да инвестира повече пари във вас, за да получи по-добри резултати в замяна. Но в лошо настроение подобна далновидна щедрост няма да го споходи.

Преди срещата е нужно да разиграете и сценарии как ще премине.

Би трябвало да познавате шефа си и да предвидите възможните реакции.

Планирайте как действате при всяка. Вие се аргументирате с факти и числа защо заслужавате увеличение на заплатата. Съобщавате колко точно искате. Началникът ви казва, че на дадения етап компанията не може да си го позволи. Вие проявявате разбиране и намалявате сумата, но спазарявате някакъв друг бонус. Ако шефът се съгласи, съобщавате каква допълнителна отговорност ще поемете – това трябва също предварително да сте си го намислили. Важно е, защото по този начин началникът ви ще запомни, че е дал, но и е получил повече.

При втори отказ и на по-ниската сума не губете кураж. Вие водите този разговор, защото сте убедени, че заслужавате повече пари. Проверете как изглежда това повече през очите на шефа. То е ясно, че той е човекът, който решава, а вие ще приемете толкова, колкото дава. Поне за момента, пък ако се чувствате недооценени, ще си търсите място в друга компания.

Ако се окаже, че шефът нищо не дава, не се притеснявайте да попитате какво трябва да постигнете, за да получите по-висока заплата. Може да ви каже конкретни изисквания, а може и да заяви, че от вас нищо не зависи, лоша е пазарната конюнктура примерно. Това също ви е от голяма полза. Повече пари не спазарихте, но поне сте наясно на какво можете да разчитате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар