ТОП идеи за уникален зимен уикенд (първа част)

промоции

И зимата си има своите добри страни. Навън всеки ден ни очакват новости от сняг и лед, а пък и вкъщи, на топло, е толкова уютно. Наслаждавайте се истински на красивите зимни дни.

зимен уикенд

Идеи за прекрасен зимен уикенд

Снежинки, снежинки… Помните ли? Още като деца едва дочаквахме земята да се покрие с бялата си одежда.

С часове седяхме пред прозореца и гледахме как белите пухчета се сипят от небето. И днес не можем да устоим на магията на снежната прелест.

Затова нека всеки удобен момент, ден или уикенд да се радваме на даровете на зимата.

Спрете се и погледайте снежинките. Те превръщат света в книжка с приказки. Изпълва ни чувството на безкрайно спокойствие и тишина. А всъщност те се състоят от 95% въздух и се образуват като шестоъгълни кристали, всяка единствена по рода си.

Обикновено имат диаметър от 5 мм и падат със скорост от 2 см в секунда. Белият цвят е резултат от рефлектирането на светлината.

Загледайте се и в ледените висулки. С тях къщите изглеждат като омагьосани. Замръзналите капки вода правят света да изглежда наистина мразовит. Появяват се на места, където се стича размразила се вода, например по ръба на покрива, пише „Журнал“. Растат непрекъснато, като по тях се стича още вода и замръзва отстрани и на върха им. Много са красиви, но не забравяйте, че могат да бъдат и опасни.

Отдайте се на пързаляне с шейна. Хайде навън! Не са важни само ските! Без пързалянето с шейна просто не можем да си представим зимата, нали? Все едно дали ще се спускаме от някаква височина, или някой ще ни тегли. И възрастните могат да се забавляват точно като децата.

Е, малко е досадно, че първо трябва да се изкачиш на хълма, за да се спуснеш, но удоволствието си заслужава. А хубавото е, че в зимните курорти има и лифтове.

Направете си дълга разходка. На земята има бяла покривка от пухкав сняг и светът е потънал в особената й светлина. Ако пък грее и слънце, е двойно по-красиво. Светлината кара организма ни да произвежда хормона серотонин – а това ни прави щастливи.

Така че хайде навън в приказната зима – все едно в парка или на планина. Дори и без тази светлина една разходка на снега ни подобрява настроението.

Следва продължение

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар