Зимно пътуване с бебе: как да го организирате?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Обичате да пътувате или ви се налага да тръгнете и не искате да е без детето, макар че навън е студено

patuvane-s-bebe
Няма страшно, ако се подготвите добре, дори и то да е бебе.

Щом трябва да пристигнете в определен час, тръгнете по-рано. Не знаете какви изненади крие пътят и дали няма да се наложи да спирате непредвидено заради детето. Опитайте да избегнете задръствания – „висенето“ на едно място ще изнерви малчугана дори повече от вас.

Непременно предвидете спиране – детето не може да прекарва прекалено дълго на столчето в колата. Може да го правите на всеки час, ако то не спи. Щом пътят не ви е познат, добре е предварително да проучите трасето за места, подходящи са престой.

Не се изнервяйте нито при подготовката, нито по време на път. Ако родителите са притеснени и стресирани, детето автоматично поема тази емоция, защото инстинктивно я приема като знак за опасност.

Направете списък с нещата, които ще ви бъдат нужни не само в дните на ваканцията, а по време на самото пътуване. Като знаете, че сте подготвени за всяка ситуация, ще бъдете по-спокойни. В студа непременно ви е нужно одеяло за детето. Е, да, в колата по принцип е топло, но може да заседнете някъде с часове по пътя и да се наложи да пестите гориво.

Вземете храна за всеки случай. Щом бебето се храни от шише, предвидете достатъчно количество за цялото пътуване и малко в резерв.

Не хранете детето в движение. Не е позволено да го изваждате от столчето и да го поставяте на коленете си. Не бива да го храните и в столчето по време на път – ако се задави, трудно ще реагирате бързо и адекватно. Едно спиране няма да навреди, колкото и да бързате. Сигурността е най-важна.

Влажните кърпички са абсолютно задължителни, пише „Всичко за семейството“. Вземете бутилка с вода, която може да ви потрябва за измиване на лицето или ръчичките на детето (а и вашите) по време на път. Добре е да имате подръка памперси и допълнителни дрешки. Повръщане и прочее изненади се случват.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар