Устните най-много страдат от зимата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кожата, косата, тялото, стараете се да защитите всичко по себе си от студа навън

ustni-zima
Не сте ли забравили нещо? Устните страдат най-много от ниските температури, защото са най-нежни. Ако имате навик често да ги облизвате или хапете, проблемите са още по-сериозни. Напукани и сухи устни през зимата може да се получат и при недостиг на рибофлавин.

Ако спазвате 7 правила в грижата за устните, те няма да изгубят своята мекота и красота.

1. Всекидневен масаж на устните ще ги предпази от появата на бръчки и ще предотврати недостатъчното кръвообращение при ниски температури. Необходима ви е само четка за зъби. Правете с нея кръгови движения около устните, внимателно масажирайте и тях. След това леко ги потупайте с четката. След масажа задължително нанесете мазен крем.

2. Основното правило е: овлажняваща защита. Ползвайте специални кремове и балсами. Може да ги мажете периодично и с масло с витамин Е или гел с алое вера. Ако устните вече са се напукали и даже кървят, задължително слагайте антибиотична паста преди козметичните продукти, за да предотвратите инфекции.
Редовното овлажняване е най-важно, иначе се цепят и белят.

3. Правете гимнастика за подобряване на формата им. Веднъж в седмицата правете разтягане и събиране на устните, надувайте бузи, движете челюстите вляво и вдясно. Повтаряйте движенията 5-10 пъти.

4. Червилото трябва да отговаря не само на изискванията ви за цвета, а и да е достатъчно подхранващо. Не забравяйте за слънце-защитния фактор, слънцето е вредно и през зимата. Ако сте на планина, тогава вече е задължително да използвате специален скиорски балсам с висок фактор.

5. За да изглежда идеално червилото, най-напред нанесете защитния крем. Той не само ще пази устните от атмосферните влияния, но и ще направи червилото по-трайно. Отгоре сложете червилото и попийте със салфетка, за да отнемете излишъка. Леко напудрете устните и след това отново сложете червило.

6. Вечер преди сън отново подхранвайте устните с мазен и овлажняващ крем. През три дни им правете процедура със зехтин.

7. Сцепване в ъгълчетата на устните е признак за недостиг на витамин В, пише „Всичко за семейството“. Яжте по-често продукти, които го съдържат – бобови, зелени зеленчуци, кисело мляко. Може да приемате и добавки е витамин В2.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар