Какво палто да си изберем за студените дни? (модни предложения)

Тенденциите при палтата този сезон са доста разнообразни – дамите могат да се контят с пухкави бохо наметки, ярки свежи тонове, пачуърк и какво ли още не.

„Рошавите“ палта са тоталният хит на предстоящите студени месеци, независимо дали става дума за

палто

Елегантно палто за теб

естествен или изкуствен косъм. Много дизайнери показаха кожухчета от агнешка кожа в естествени тонове.

Кройките са по-свободни и прави. Дължината е педя-две под кръста или около средата на бедрото. При много от топмоделите са добавени допълнителни декоративни елементи от кожа с по-дълъг косъм и големи копчета, интересен десен на подплата. По-вталените модели идват и с кокетни колани през кръста и огромни яки. Бохо моделите пък са с дължина до средата на прасеца и са най-често с изкуствен дълъг косъм.

Цветовете са пленителни! Розово, бяло, синьо, зелено, различни геометрични шарки. Косматите палта идват често с комбинация от гладка изкуствена кожа – ръкавите или поне коланът често са от тази материя, пише „Телеграф“. За да е пълна бохо визията – добавете широкопола шапка.

Може да съчетаете с боти в наситен цвят с дебел ток или пък с по-ниски чизми. Към това добавяте дълги колиета, много винтидж бижута, кожени ръкавици. Този сезон особено актуални са и „къдравите“ палта. Може да се поглезите с къс модел в бебешко розово например, като комбинирате със скини дънки, бял топ и повечко златни бижута за една малко по-различна бохо визия.

Графично

Друга силна тенденция е пухкавите кожени палта (с къс косъм) да са с едри геометрични шарки. Така върху шоколадовото палто се появяват ванилени линии или правоъгълници и квадрати. Друг вариант е да са съчетани няколко близки цвята от една гама във въпросните шарки. Интересен вариант е ръкавите да са в един цвят, а останалата част от палтото – в друг. Говорейки за цветове няма как да не отбележим и следващия горещ тренд при връхните дрехи – пролетни свежи цветове, въпреки студа навън.

Сега е моментът да си изберете балтон в бебешко синьо, бонбонено розово или розов кварц, бледо жълто, наситено портокалово, праскова, мед… Кройките при балтоните са все класически – или по-къси и широки, прави модели, или по-дълги и вталени. Сред по-интересните модели са тези с допълнителен елемент – триъгълник, който се спуска от яката надолу и се вее свободно или пък в дизайна на самата яка.

Допълнителни елементи по класическите кройки виждаме в доста колекции този сезон. Някои от моделите завършват с ресни, други имат дебели видими шевове, трети пък са с дантела по маншетите. Подобни красиви елементи са добре дошли, независимо от материята на връхната дреха.

Шарено

Сред по-екстравагантните тенденции е т.нар. пачуърк или иначе казано съшиването на кръпки с различен цвят. Този тренд е валиден както за текстилните палта, така и за кожените, а дизайнерите се развихрят смело в цветовете.

Парчетата при кожените палта са с различна шарка и дължина на косъма, минават през цялата гама от бежаво през кафяво, шоколад, та чак до черно. При текстила свежи комбинации са жълто с червено и синьо например или пък наситено лилаво с по-блед нюанс и черно. В другата крайност са пък милитъри палтата, подобни на истински шинели.

Кройката – ясно, е строга и с отсечен силует. Този тип палта са едно от най-добрите решения за зимата за елегантните дами. Обикновено са от много дебел вълнен плат в прекрасен наситен цвят – бургунди, морско синьо и т.н.

С подобна строгост се отличават и съвсем късите „crop“ модели – двуредно закопчаване, малък ревер и евентуално колан в долната част. Дължината е малко под пъпа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар