Човешкото тяло има свой удивителен ритъм и възприятие

Нашето тяло е удивителна система, която има собствен ритъм, с който е добре да се съобразяваме

choveshkoto-tyalo
Периодът от 6 до 7 сутринта е „прозорецът“, когато най-добре работи дълговременната памет, цялата получена информация в този промеждутък се усвоява лесно.

От 8 до 9 се включва логическото мислене – това е най-подходящото време за всякаква дейност, свързана едновременно със запомняне и анализиране.

От 9 до 10 сутринта е оптималният час за работа с информация и статистика.

От 11 до 12 ефективността на интелектуалните функции намалява, затова е подходящо вниманието да се превключи на нещо по-абстрактно. Например добре е да послушате музика.

От 11 до 14 е най- подходящото време за обяд. В тези часове настъпва пикът на така наречения на Изток „огън на храносмилането”, когато приетата храна се преработва и усвоява най-пълноценно.

От 12 до 18 е идеал но време за активен труд. Трудът в късните часове принуждава мозъка да работи до изнемога. Първите признаци на такова пренапрежение са трудностите със заспиването.

От 21 до 23 часа най-пълноценно си от- почиват умът и нервната система.

От 23 до 1 часа след полунощ, по време на сън, се осъществява активно възстановяване на тънката енергия. В китайската медицина това е „ци“, индийските йоги я наричат „прана“, а съвременната наука – нервна и мускулна сила.

От 1 до 3 часа, по време на сън, човек възстановява емоционалната си енергия.

Човек не може да си представи как изглежда реалната картина на битието, тъй като може да види по-малко от 1% от електромагнитния спектър и да чуе не повече от 1 % от акустичния.

90% от клетките в тялото ви работят в симбиоза с микроорганизми, които имат собствена ДНК и не са „ваши”.
Атомите в тялото ви представляват в 99,9999999999999999%
празно пространство и нито един от тях не е създаден лично от вас
всички са заимствани от бивше звездно същество, възникнало някога в недрата на избухнала преди милиони години звезда.

Човекът и ма 46 хромозоми – с 2 по-малко от картофа.

Човекът показва дъгата единствено на себе си: съществуването й е свързано с особености на човешкото зрение и зависи от коничните фоторецептори в очите ни – за останалите живи същества, които нямат такива рецептори, дъгата не съществува. Така вие не просто гледате дъгата вие я създавате. Това е удивително, особено ако се има предвид, че всички красиви цветове, които виждате, съставят по-малко от 1 % от електромагнитния спектър.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар