Български художник превръща пешеходните пътеки в Мадрид в цветни произведения на изкуството

промоции

Пешеходни пътеки обикновено са доста скучни. Разбира се, те изпълняват жизненоважна функция, но повечето от тях са само скучните ивици от бели линии през сивите участъци от асфалт. За българския художник Христо Гелов обаче преминаването през зебрите изобщо не е скучно, особено, когато ги е нарисувал той!
Художникът се е заел да превръща прелези  и пешеходни пътеки в Мадрид в цветни произведения на изкуството, като част от неговия проект, наречен Funnycross. Той използва поразителни цветове и геометрични шарки, с които вдъхва живот на и без друго остарялата публични инсталации. „Funnycross използва пешеходни пътеки, за да се намеси по най-забавния начин в градския пейзаж“, разказва художника. „Метафората“ мост между два бряга „е отправната точка на тази артистична намеса.“ Те служат не само за естетиката на града, но художникът също се надява, че смело оцветени зебри ще подобрят вниманието и на шофьорите и на пешеходци, когато са на пътното платно.

000 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-2 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-3 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-4 (1) crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-4 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-5 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-6 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-8 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-9 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-10 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-16 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-21 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-31 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-32


ИЗТОЧНИК:

http://www.boredpanda.com

ОЩЕ НЕВЕРОЯТНИ ДИЗАЙНЕРСКИ РЕШЕНИЯ:

КРАСОТА! Невероятно уличното 3D изкуство! СНИМКИ

 

40 произведения на уличното изкуство, които ще ви накарат да си кажете как изобщо са се сетили за това

 

Шедьоври под открито небе! Невероятни снимки на улично изкуство!

 

Той прогаря дупки в хартия с ароматни пръчици, за да създаде невероятно изкуство!

 

 

Ексцентричност или изкуство? Вие решете! (СНИМКИ С ЧОВЕШКИ КРАЙНИЦИ)

 

 

Как един обикновен банан може да стане произведение на изкуството (СНИМКИ)

 

Не сте виждали такова изкуство – комбинира мрежа от неврони с обикновени снимки!

 

Превърнете старите електрически крушки в изкуство

 

Уникално! Това изкуство ще ви остави без думи!

 

 

АКО ТОЗИ МАТЕРИАЛ ВИ ХАРЕСА, СПОДЕЛЕТЕ ГО С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар