Свекърва ми ме мрази

промоции

382CAD5200000578-3783453-image-a-3_1473538854804

Кани сина си и децата ни, но само ако дойдат без мен

Омъжена съм от петнадесет години. Със съпругът ми се разбираме много добре. Бих казала и прекрасно. Имаме две дъщери. Но… и свекърва , с която отношенията ни са от лоши по-лоши. След сватбата всичко беше добре. Мина година и започнаха проблемите. От начало беше против как гледам бебето си , защо слагам памперси?

Защо не го повивам като нея? Борила съм се за да извоювам дребнички неща ,но правилни за мен. След още две-три години – тя не идваше да види внучките си, не ми говореше, сърди се, когато ида в тях на гости. Децата са били болни, но… аз сама се справях и с помощта на съпруга си. Проблемите се задълбочиха до толкова,че това лято се наложи да взема решение да не пускам децата на гости на баба им.

Досещате се, че на мен не ми се обажда, а държи връзка със сина си. Няма лошо, тя е майка. Кани децата и сина си на гости за Коледа и Нова година. Те не отидоха, но…. Аз знам,че това не е решение на проблемите ми. Какво да правя? Как да постъпя? Като даже и не мога да говоря, защото иска само децата и сина си.

В.М., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

3 коментара

 1. Силвия says:

  Сякаш разказваш моята история…
  Борих се 8г с това да променя отношението й към нашето семейство, но се оказа безмислено. Лошото й държане рефлектираше върху отношенията ми с мъжа ми.
  Мъжът ми се разкъсваше но и винаги я защитаваше и оправдаваше, което ме съсипваше.
  Накрая взех окончателното решение да се разведа!
  Бях решена на това и убедена, че това е правилното решение.
  За моя почуда мъжът ми ме помоли да не го напускам като ми обеща повече никакъв контакт с нея.
  И го изпълни.
  Заедно сме повече от 10г след това решение.
  Тя не пристъпва прага на нашия дом и живот.Дразгите с мъжа ми рязко спряха. Не си спомням дори кога за последно сме се карали.
  Съжалявам че пропилях толкова години а не взех решението по-рано.
  Обикновено тези конфликти свършват в полза на свекървите, но за моя огромна изненада в моя живот се случи обратното
  Тя загуби уважението на сина си и любовта на внучка си.
  Нейната постъпка и грешки в живота й са огромен урок за мен! Мисля че винаги ще съм й благодарна за това че изпълни със съдържание мъдростта “ кой комуто гроб копае накрая сам пада в него” . Осъзнавам и ролята си като родител с дъщеря ми как не бива да постъпвам спрямо нейното семейство и как уважението между поколенията трябва да се зачита. Иначе рискувам да загубя детето си. Мъжът ми се вижда с нея много много рядко и виждам без ухота. Чувала съм няколко пъти разговори между тях по телефона от които разбрах че отношенията им са много обтегнати

 2. Силвия says:

  Съветът ми към теб е да не позволяваш разкол в семейството си и ясно да заявил че си готова да се разделиш с мъжа си но не и да бъдеш малтретирана само и само да сте заедно
  Това не е живот
  И тази жертва няма да бъде оценена нито от теб нито от децата ти един ден
  На 15г дъщеря ми ме попита -аз помня всичко и не знам защо я търпеше, защо си мислеше че тази жертва не ме съсипваше. Усещах защо търпиш и когато каза на тати че го напускаш се разплаках защото изпитах облекчени че повече няма да нося товара на вината че ти страдаш заради мен -НЕЗАСЛУЖЕНО

 3. Николина says:

  За съжаление мога да кажа , че и аз се припознавам като участничка в сходната ситуация. Да определено това се отрази негативно на връзката с мъжа ми / да не казвам че ако трезво трябва да се отговори отношенията ни безвъзвратно са съсипани/ , но аз вътрешно в себе си се преструвам че не е така. Като резултат от всичко мога да кажа , че не се усещам, че съм щастлива и пълноценна като жена, а това се отразява на майчинската роля. Отначало търсих вината в себе си, най- голямата ми скръб е че изтеклият живот лишен от щастие няма да се възстанови. При мен ситуацията е още по- лоша защото мъжът ми ме нагрубява меко казано , държи майка си на пиедестал , аз не съм можела да стъпя на малкия и пръст и при по сериозен конфликт няколко пъти ме е заплашвал с развод. Като заключение мога да кажа , че ако свекървите са лоши, синовете им са двойно по-лоши като си затварят очите пред лошото и не пазят и не защитават семействата и съпругите си.

Добавете коментар