Тези супер трикове ще улеснят максимално работата ви!

Не само гардеробите и шкафовете имат нужда от редовно подреждане – същото важи и за файловете, снимките, програмите на компютъра и телефона. Ето няколко идеи, с които да направите това бързо лесно и най-вече ефективно.

Основно почистване на социалните медии

трикове

Изтрийте всичко ненужно

Едва ли има потребител на фейсбук, който в листа си с приятели да няма и такива, с които на практика не комуникира и чиито публикации не са му интересни, но пък са пречка да се виждат бързо онези постове, които са желани и важни. Ако се притеснявате, че може да обидите някого, като го изключите от списъка с приятели, има опция поне да не виждате публикациите му.

Отворете профила във фейсбук на въпросния човек и ситуирайте мишката върху бутона „последвано“. След това изберете опция „отказ от следването на…“ и повече няма да виждате статусите му. По същия начин можете да се откажете да виждате публикации на страниците на различни организации или популярни личности например, пише „Журнал“. Нужно е да отворите въпросната страница във фейсбук и да „отидете“ върху бутона „харесано“: изберете опцията „вече не харесвам страницата“. Ако не искате да премахвате своя „лайк“ от страницата, тогава изберете опцията „отказ от следване“.

Изхвърлете ненужното от екрана си

Да имате неподреден екран на компютъра (или телефона), е като да имате разхвърляна стая у дома – не е приятна гледка, създава усещане за хаос и отнема много време, за да намерите това, което ви трябва. Затова:

– Изтрийте ненужното

Пратете директно в кошчето за боклук всички непотребни ви вече файлове, шорткъти и програми. Поставете си за цел на екрана на устройството да имате максимум 10 икони. И не забравяйте накрая да изпразните кошчето.

Подредете файловете в папки

Създайте например отделна папка за снимки от семейни ваканции, друга – за работни документи, трета – за лични файлове и т.н. Не е лошо дори да имате и една със странното име „разни“.

– Деинсталирайте програми и приложения

Компютрите, таблетите и телефоните на всички ни са задръстени от програми, които всъщност не използваме. Много от тях спокойно могат да бъдат изтрити:

– за PC: потърсете опцията Add or remove programs (или отворете Control panel и кликнете върху Uninstall a program. Ще видите списък с програми, които можете да деинсталирате. Изберете от него тези, които никога досега не сте използвали.

– за Мас: отворете папката User и след това папката Applications. От втората изберете ненужните ви програми и с помощта на „влачене“ с мишката ги изхвърлете в боклука.

– за телефон с Android: отидете на менюто с приложения и задръжте пръст върху иконката на ненужното ви приложение, трябва да ви се появи икона за деинсталиране – „завлечете“ до нея това, което искате да изтриете.

– за iPhone: натиснете върху иконата на приложението, което искате да изтриете. След това натиснете знака „X“ в ъгъла.

Отложете имейлите

За да не се препълва пощата ви с непрочетени писма, добре е веднага да ги прочитате и да им отговаряте, подреждате в папки, изтегляте или пък изтривате. Но тъй като това едва ли ви е удобно по всяко време, можете да се възползвате от приложенията и програмите, които отлагат пристигането на пощата ви за желан от вас момент. За мобилни телефони това можете да направите с безплатното приложение ТуреАрр. За телефони и компютър можете да използвате и Google Inbox, но тази програма е само за пощи, които са регистрирани в Gmail.

Сложете ред

Съвременните технологии ни позволяват да снимаме почти безгранично. Резултатът е: препълнена с изображения памет на компютъра или телефона. Ето 3 варианта за съхранение на файлове, от които можете да се възползвате безплатно:

Dropbox – тази онлайн услуга ви дава 2 GB свободно място за съхраняване на файлове. Регистрирайте се и наредете в папки не само снимки, но и видеа и документи. Освен че можете да се възползвате от Dropbox – както на компютър, така и на таблет и телефон, другото голямо предимство е, че чрез тази услуга много лесно можете да споделяте файлове с други потребители.

Google Photos – това е сравнително нова услуга на Google, която дава възможност за неограничено съхранение на снимки. Освен чрез компютър с връзка с интернет, опцията работи и за iPhone и Android.

Apple iCloud – ако използвате Mac, iPhone, iPod и iPad, можете да получите безплатно 5 GB място за съхраняване на снимки и документи чрез официалната услуга на Apple.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар