Разбери веднага дали си страхотна майка! (тест)

Общуването с хлапетата и техните приятели невинаги е лесно. Ако искате да проверите до каква степен покривате понятието за страхотна (щура и забавна) майка и евентуално – какво да промените, направете теста.

1. Всеки ден, когато водите детето си на училище, вие:

а) надничате в класната стая през прозореца, пращате въздушни целувки и изричате с устни: „Мама те

дете

Общуването с хлапетата невинаги е лесно

обича“;

б) закъснявате с десетина минути, защото детето си е загубило едната обувка, а вие сте била твърде заета да приготвяте закуската му за училище;

в) взимате и децата на съседите. След като оставяте всички по класовете им, изявявате желание да помогнете с нещо на учителката;

г) обличате спортен екип, оставяте детето по най-бързия начин в училището и се насочвате към фитнеса.

2. Поканили сте приятелчета на детето ви да поиграят заедно:

а) подготвили сте за децата различни приложни занимания: рисуване, моделиране, апликации, декориране на бисквити. И координирате заниманията на малките си гости, докато разговаряте с другите родители;

б) партито е един час пълен хаос от викащи и тичащи деца, след което им пускате да гледат телевизия, за да можете да се насладите на разговора с другите майки;

в) водите децата на кино, купувате им пуканки, хотдог и сладолед. А за себе си сте подготвили бутилка хубаво вино, което да отворите веднага, щом приспите хлапетата;

г) казвате на другите родители да оставят децата и да минат да ги вземат по-късно. Предпочитате да не водите с тях разговори от любезност.

3. В колата сте – карате децата на тренировка по плуване. Какво слушате?

а) все същия диск с приказки и детски песнички, който от поне месец искате да смените;

б) стар албум на група от 90-те, който децата ви знаят вече наизуст;

в) пускате любимото си радио много силно и припявате на всяка песен, защото вече всичките ги знаете наизуст;

г) новия албум на Риана, който сте купили, веднага след като е излязъл.

4. Стената ви във фейсбук включва основно:

а) снимки на всички, ненужни ви вече детски дрешки, обувки и принадлежности, които се опитвате да продадете;

б) не сте публикували нищо във фейсбук от месеци, но от време на време харесвате по някоя снимка на приятели;

в) снимки на вас и децата ви от различни мероприятия, фестивали, посещения на забележителности, ваканции и т.н.;

г) нямате профил във фейсбук, но затова пък често публикувате в инстаграм ваши снимки от фитнеса.

5. Партито за рождения ден на детето ви най-вероятно ще включва:

а) голяма зала, традиционни ученически игри, декорирани мъфини;

б) пиене за родителите, надуваем батут във формата на замък, където да подскачат децата, и домашна торта с малко съмнителен вид;

в) аниматор, миниатюрни сандвичи, сладолед и разкошна домашно приготвена торта;

г) киносалон, нает само за гостите на партито, кетъринг и торта по поръчка.

Ако имате най-много отговори а)

Прекалено заета сте, за да сте страхотна

Да сте най-готината майка в околността е много надолу в списъка с приоритетите ви, съмнително е даже дали присъства такова желание там. Имате прекалено много задачи и ежедневни грижи, които поглъщат времето ви, а и, честно казано, доста ви стресират, така че последното, за което мислите, е как ви възприемат приятелите на децата ви.

Основните ви притеснения са да помните графици, да бързате за различни ученически занимания, да чистите лекета от дрешки, да подреждате разхвърляни играчки. Но макар и да не сте точно любимката на всички хлапета от квартала, вие умеете да сте мила и забавна – често прегръщате децата си и ги целувате. Но, понякога тези милувки в училищния двор или на улицата смущават малчуганите, защото така изглеждат като разглезени мамини дечица в очите на приятелчетата си.

Прекаленото обгрижване на децата им пречи да са самостоятелни: за тях е задушаващо, а за вас – изтощително. Така че оставяйте по-често децата сами да се справят, така ще имате време да правите повече от нещата, които самата вие обичате или пък да се погрижите за вашето здраве и нужди.

Ако имате най-много отговори б)

Забравили сте какво е да сте страхотна, откакто сте майка

Най-вероятно ви е приятно да сте майка и със сигурност много обичате децата си и сте готова на всичко за тях, но да бъдем откровени: не сте били забавна, щура и непосредствена още от раждането на първото ви дете.

Все пак приятелите ви харесват, макар и да организирате срещите си с тях все на детската площадка или в детски клуб. Но не забравяйте, че освен майка, сте и жена, и поглеждайте по-често в огледалото, за да смените нацапаната с шоколада от детски пръстчета тениска с нещо по-привлекателно, пише „Журнал“. А поне веднъж месечно се обличайте в красива рокля, слагайте грим, вчесвайте косата си по различен от ежедневния начин, за да отидете на романтична среща с половинката си – както в добрите стари времена.

Ако имате най-много отговори в)

Май сте на един акъл с децата

Знаете кои са любимците на младото поколение и когато сте в колата, пеете наравно с хлапетата последните хитове на любимите им изпълнители. Чувствате се отлично в компанията на децата си и на техните приятели или гаджета. А те пък, от своя страна, толкова ви харесват, че не само намират лесно теми за разговор с вас, но и ви се доверяват за неща, които не биха споделили с други възрастни. Теми табу? Между вас и децата такива просто няма, говорите за всичко открито.

Организирате страхотни партита, а собствените ви деца нямат против да сте техен приятел във фейсбук. Това е прекрасно, но… понякога може би прекалявате с разбирането и добротата. Не е зле да бъдете по-твърди от време на време. Все пак, вие сте преди всичко родител, а не най-добрият приятел на детето си.

Ако имате най-много отговори г)

Вие сте една идея повече от страхотна

Точно на вас искат да приличат приятелките на дъщеря ви, а приятелите на сина ви тайно си падат по вас.

Вие сте започнали да публикувате свои снимки в инстаграм, много преди децата ви да влязат в тази мрежа. Толкова добре изглеждате, че нерядко самите хлапета идват да ви искат модни съвети. За другите майки обаче изглеждате малко недостъпна и високомерна. А що се отнася до децата – трябва да внимавате с прекаления си фокус върху самата себе си.

Хлапетата със сигурност имат нужда понякога да ви видят с небрежно разпусната коса и удобни дрехи – да седнете, да си поговорите… въобще – опитайте се да не сте все в центъра на живота – вашия и на децата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар