Кога да режем ноктите на бебето?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Рязането на бебешките нокти си е отговорна работа и изисква повишено внимание и търпение

bebe nokti
При новородените ноктите растат много бързо и обикновено се налага да се режат два пъти седмично.

Най-добре да провеждате процедурата след къпане, когато ноктите са омекнали. Но ако се боите, че бебето няма да стои кротко, свършете тази работа, докато то спи. Другият подходящ момент е, когато е нахранено и в добро настроение. Сложете го в скута си с гръб към вас. Говорете му кротко или ангажирайте някого да отвлича вниманието му, докато вие действате.

Ползвайте специално предназначени за бебета ножичка или нокторезач-ка със заоблени краища. Преди употреба я дезинфекцирайте със спирт и я затоплете в ръка. Изрежете само бялата ивица на ноктите, като следвате контура на пръстчето. Може да намалявате дължината на тънките и остри но-кътчета и с помощта на пиличка. След това задължително трябва да измиете ръцете на детето, за да не попадне в устата прах или малки частици от ноктите.

Ако се случи неволно да нараните някое малко пръстче, не изпадайте в паника. Гушнете детето, измийте засегнатото място с вода и притиснете за кратко със стерилна марля, пише „Всичко за семейството“. Не се препоръчва ползването на лепенки, тъй като бебето често лапа ръцете си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар