Коя е по-добрата епилация от коломаската?

Шугъринг е за предпочитане пред коломаската

zaharen-shugaring-tehnika-na-izplnenie-na-epilaciya_343
Космите се изтръгват от корено и постепенно се разреждат, благодарение на шугъринг.

По-безболезнен и ефикасен начин за обезкосмяване от коломаската е шугарингът. Епилацията със захар или мед е от древни времена. При нея косъмът не се къса, отстранява се от корена и кожата остава гладка поне 3 седмици. Ако се прави редовно, космите оредяват и всеки следващ път отделянето им става по-лесно и безболезнено.

Шугаринг щади сухата кожа. Преди епилацията участъкът се почиства добре и подсушава, кожата се посипва с пудра, за да захваща косъмчетата по-добре. Пастата се прави от 2 ч.ч.захар (или мед) и по 1/4 вода и лимонов сок. Бърка се до еднородна смес и се нагрява на слаб огън. Първоначално захарта става прозрачна, после придобива златистокафяв нюанс и започва да мирише на карамел. Когато се появят мехурчета въздух на повърхността, съдът се отстранява от огъня. Изчаква се да се сгъсти и се проверяват градусите на дланта, където кожата е най-чувствителна. Когато температурата е поносима, сместа се маже по посока на растежа на космите и се издърпва рязко. Един и същ участък не бива да се обработва повече от три пъти.

След епилирането зоната се измива с топла вода и се слага лосион. Остатъка от захарната смес може да съхраните в хладилник около месец. За следващия шугаринг се затопля на водна баня.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар