Млади красавици движат със старчоци! Споко! Не е за пари!

Ето защо младите момичета са привлечени от по-възрастни мъже!

Заблуда е популярното схващане, че младите момичета и жени са привлечени само и единствено от парите на своите по-възрастни партньори в живота. Въпреки че и такива случаи не липсват, основната предпоставка за таз нетипична връзка е усещането за спокойствие и сигурност, което представителките на нежния пол изпитват, когато са в компанията на по-възрастен мъж, пише електронното издание sin.bg.

Ето каква е връзката!

До подобно заключение е стигнал още преди много години Фройд, сякаш е предполагал, че към днешна дата ще настъпи време, в което десетки млади жени ще изберат да споделят живота си с доста по-възрастен от тях мъж.
Психолозите днес обръщат внимание и на още една страна на това явление. Те разглеждат въпроса от гледна точка на еволюцията и на това, че жените избират по-възрастни мъже, защото генетичната им обусловеност ги кара да мислят, че именно тези мъже ще са много по-сигурен и надежден родител за техните бъдещи деца. Фройд обяснява това явление с подсъзнателната асоциация, която жените правят между партньора, който са си избрали в живота, и своя баща.
Е, сега! Колкото и да вникваме в психологическите измерения на въпроса, трябва да отбележим, че и парите имат своята роля. Особено като се има предвид меркантилността на времето, в което живеем.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар