Бюти съвети от козметолога Магдалена Банчева

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Mоже с малко усилия да допринесем лицето ни да стане сияйно

glina
Как да стане това у дома, ни съветва козметологът Магдалена Банчева.

Лек пилинг не е излишен

Може да освежим лицето с лек пилинг маска, който да съдържа гранули или да е без тях. Ензимен вариант на пилинг е този, който не съдържа гранули. Ако нямате информация от козметик какъв точно тип е кожата ви, по-добре да ползвате маска с фини гранули, така че да не дразнят кожата. Деликатното обтриване с гранулите два пъти през една и съща зона е достатъчно. След това кожата се изплаква, подсушава се, нанася се хидратираща маска. Лицето се измива и подсушава отново и се слага фин крем, отново хидратиращ.

Каква да бъде хидратиращата маска

„Добре е в празничния ден да се възползваме от една бърза хидратираща маска, която да престои на лицето от 10 до 15 минути“, съветва Магдалена Банчева. Затова е важно маската да съдържа активни съставки – алое вера или морски водорасли. Друг добър вариант е маската от краставица.

„Аз лично съветвам да не се нанася на лицето току-що нарязана краставица от магазина, защото може да предизвика алергична реакция“, обяснява пред списание „За жената“ козметологът.

За да бъде ароматно цялото ни тяло, а кожата ни чиста и хидра ти рана, може да си вземем вана с етерични масла. 15 минути са достатъчни, за да ароматизираме тялото си и то да излъчва ухание на лавандула, евкалипт, бор или хвойна.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар