4 невероятни маски за дамите прехвърлили 40-те

промоции

След като минат 40-те жените имат нужда от по-честа и естествена грижа за лицето и състоянието на кожата

бадеми маска
Бадемите са колкото вкусни и полезни за здравето, като ги хапваме или ги правим на бадемово мляко, толкова и необходими за красотата на кожата. Благодарение на бадемите кожата става не само равна, но и много по-млада. Бадемите съдържат ценни масла, които допринасят както за равния тен, така и за нейното обновяване.

Бадеми за суха кожа

Ако вече сте се уморили да търсите подходящ козметичен продукт за лющещата се кожа, може да опитате с бадеми. Смелете ги, добавете малко мед към тях и нанесете на лицето. След 15 минути изплакнете добре с хладка вода .

Най-добрият ексфолиант за лице

Със смлени бадеми и извара може да си направите чудесен, здравословен и много ефективен ексфолиант за лице. Разтрийте добре малко от сместа върху кожата на лицето в продължение на няколко минути. Помага за премахването на мъртвите клетка, а с това на черните точки и нечистотиите в порите. Действа добре и за изглаждане на досадните белези от акнето.

Ликвидирайте бръчките с бадемова терапия

Тук на помощ идват отново бадемите. Повече от ясно е, че масажът на лицето се отразява благотворно на кожата. Но ако включите един белтък към лъжицата бадемово брашно и една лъжица лимонов сок, кожата ви ще почувства разликата. Нанесете за около 15 мин от получената смес и оставете протеините и витамин Е да си свършат работата.

Против торбички под очите

Тази толкова чувствителна и уязвима зона се нуждае от специално внимание. И бадемовото масло има какво да й предложи. Само преди това нанесете за малко от сместа – бадемово брашно, сметана и лимонов сок. Измийте с хладка вода и намажете с бадемово масло.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар