Как да изградим идеална връзка и да бъдем щастливи?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Защо се появява желание за раздяла и как се връща желанието да се съберем пак един с друг?

Стресът от професионалния живот и напрежението от социалните контакти често водят и до монотонност в отношенията на двойката. Ако не положим усилия да се предпазим, брачният живот може бързо да се превърне просто в съжителство, лишено от всякакъв чар. Отслабено влечение един към друг, почти несъществуващо либидо, скандали или пълно безразличие – ето, че първите крачки към раздялата са връзканаправени. За щастие, има много помощни методи за подобряване на климата, за възвръщане на желанието отново да бъдем заедно на 100%.

Отделни стаи за повече желание

Последните изследвания по въпроса са категорични – спането отделно подобрява качеството на съвместния живот и възвръща желанието за секс. Заспиването всяка вечер до партньора допринася за възникването на брачна монотонност и в някои двойки довежда направо до сексуален срив. Освен това всички неприятни моменти от деня се връщат в съзнанието именно при лягане. Съпрузите започват да обсъждат проблемите си в спалнята и много лесно може да се стигне до напрежение.

Друг фактор са непрестанното въртене на партньора в леглото, хъркането или тежкото дишане – при такива обстоятелства може да се наруши сънят и на двамата с всички последствия за здравето и физическата форма.

Ето защо някои двойки решават да спят отделно. Така те печелят отморяващи нощи и по-спокойни отношения през деня, а сексуалният им живот си връща свежестта, защото напомня първите срещи.

Изненади и приключения

Неприятната брачна рутина се настанява в живота, когато двамата споделят само обичайните ежедневни задължения. Така те попадат в скучния капан на едно предвидимо битие. Но как в него да оцелее любовта?

Умората си казва думата и идва безразличието.

Специалистите съветват да се сложи край на рутината и да се изгради съвместен живот, в който всеки се опитва приятно да изненада другия с малък подарък, букет цветя без специален повод, предложение за уикенд на непознато или любимо място и т.н.

Промяната в прическата или дрехите също може да засили интереса на партньора. Измисляйте също срещи в необичайни часове на необичайни места – този метод безпогрешно усилва желанието и вълнението от сексуалните контакти.

Доказвайте на другия любовта си, покажете му, че той е изключителен за вас!

Оздравителен диалог

С течение на месеците и годините между двамата партньори се появяват неизказани неща и недоразумения, а нерядко и разочарования, които рушат любовта. Без общуване катастрофата е неизбежна. Нищо не „успокоява топката“ така, както откровеният разговор. Разбира се, той трябва да бъде проведен в атмосфера на взаимно уважение, за да не се превърне в поредната схватка, пише сп. „Здравен журнал“. Целта е всеки да може открито да изрази опасенията и очакванията си. Нищо чудно в хода на такъв разговор да стане ясно, че това, което сте смятали за непримиримо противоречие между вас, е само глупаво недоразумение.

Диалогът е задължителният елемент от съвместния живот – той позволява да се преодолеят конфликтите и раздразненията, които „минират“ ежедневието и в крайна сметка – любовта.

Малка почивка

Психолозите са на мнение, че колкото повече партньорите се вживяват в проблемите си, толкова излизането от тях става по-трудно. Този порочен кръг може да бъде разкъсан, ако двамата си дадат почивка един от друг. Това не означава непременно раздяла, а само временно „примирие“, абсолютно необходимо, когато напрежението е достигнало до критична точка.

Тази почивка може да трае няколко дни, но и няколко месеца в зависимост от степента на непоносимост към ситуацията.

Но има и други варианти – например всеки да си позволява по една своя вечер в седмицата, за да си върне отчасти автономията, задушена от тежестта на всекидневието. Излизането с приятели може да подейства освежаващо и дори спасяващо за съвместния живот.

Само когато човек се чувства добре физически и психически, той може да предложи на другия най-доброто от себе си. В такъв смисъл никой няма интерес от това да притиска и натъжава партньора си, защото към него ще се върне ефектът от нанесените „щети“.

Разбира се, всичко това има смисъл, единствено ако чувствата все още са налице. В противен случай почивката един от друг няма да бъде нищо друго освен крачка към раздялата. Идеята за кратка пауза може да бъде спасителна, ако и двамата искат да продължат заедно на нова база, но в същото време може да прикрива желанието на единия или на двамата да скъсат окончателно.

Внимание – домашни любимци!

Какво по-приятно от вечер пред телевизора с мъркаща котка в скута или дълга разходка с любимия лабрадор! Да, но… Британско проучване стига до изводите, че домашните животни (и особено кучетата) са в основата на много семейни конфликти, които дори оглавяват списъка, като застават далеч пред миенето на чиниите, изхвърлянето на боклука и избора на телевизионна програма. Оказва се, че кучето може да бъде причина за над 2000 караници в течение на съпружеския живот. Причините? Местата в дома, които кучето преценява като своя територия, прекаленото внимание, което му обръща единият от съпрузите (другият смята, че това ощетява самия него), начинът на хранене на кучето, всекидневните разходки, затруднените пътувания със или без куче и т.н.

Ако между вас има напрежение и си имате домашно животно, опитайте как би било без него. В случай, че тази идея е непоносима за вас, поне си позволявайте да го оставяте от време на време на съседи или роднини, за да прекарате необезпокоявани два дни в леглото с любимия. Привлекателно, нали?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар