Най-сетне! Това са начините за преодоляване на потиснато желание!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Има много причини партньорите в една връзка да загубят интерес към секса.

Съвети за леглото

Съвети за леглото

Стресът, преумората, отговорностите около децата – всичко това издига бариери пред редовния и удовлетворяващ сексуален живот, казва д-р Сет Простерман, сексолог и брачен терапевт. Но основната причина, подчертава той, е същата, която тласка партньорите към развод – липсата на общуване. Когато мислите и чувствата не се споделят, близостта залинява, а заедно с нея и сексуалността.

За да освежат и върнат трепета във връзката и секса, двамата партньори трябва съзнателно да решат, че наистина искат да бъдат интимни. Дори тогава няма рецепта за любовен аламинут, но има някои алтернативни стъпки, които могат да ви помогнат в деликатния процес на възраждането на близостта и възстановяването на сексуалната връзка.

ЙОГА: две сърца в един ритъм


Пол и Марилена Силби от Амершсьн Тантра, създатели на видеото „Интимните тайни на секса и духа“, препоръчват едно йога упражнение, което насочва повече енергия към сърдечната чакра – енергийният център на любовта и интимността.

Седнете по турски на леглото с лице един към друг. Жената може да седне в скута на мъжа, опасала крака около него, а той – сключил крака около нейното тяло. Ако позата не ви е удобна, можете да се изправите и да застанете един срещу друг. Всеки поставя лявата си ръка върху сърцето на другия, а дясната ръка върху лявата ръка на партньора.

Погледнете се в очите и синхронизирайте дишането си, като вдишвате и издишвате заедно. Почувствайте как цялата енергия от очите ви се влива в другия човек и как тази енергия се излива от ръцете му във вас. Почувствайте как вашата енергия се влива в ръцете ви и в ръцете на партньора ви.

Повтаряйте тази техника колкото често и колкото дълго ви е приятно, съветват семейство Силби. Това упражнение създава енергиен кръговрат между двамата, като ги свързва в сърдечната чакра, коментира Пол Силби. Правете това упражнение облечени или голи, в уединена обстановка, която предразполага към интимност. Ако ви вдъхнови да изразите близостта сексуално, толкова по-добре, коментират Пол и Марилена.

ДИШАНЕ: храна за сърцето

Застанете един срещу друг и се погледнете в очите, казва Пол Силби. Гледайте не във вестника, не в сметките, нито през прозореца, а наистина потънете в очите на партньора.

Дишайте заедно в синхрон, бавно и дълбоко. Всеки път издишвайте с въздишка – а… а… х… х.

Този звук храни сърцето така, както водата храни растението, добавя Марилена Силби. Същевременно той създава енергийно поле около двойката, увеличавайки близостта. Правете упражнението в уединена обстановка, която насърчава близостта в продължение на минута и половина или 10 минути, или дори по-дълго, ако искате да се наслаждавате на прекрасното енергийно поле, което създавате заедно с вашия партньор.

ДОКОСВАНЕ: в търсене на ерогенните зони

Ако не помните откога не сте изпитвали наслада от секса с партньора или ако сексът ви куца от месеци, може би е време за упражнението „В търсене на ерогенните зони“, казва д-р Простерман. Целта на това упражнение не е да „полудувате“ с партньора, а да откриете нови неща за вашата чувственост, така че да обновите сексуалния си живот.

Докоснете всяка една част от тялото на партньора си – ходилата, краката, бедрата, задните части, корема, гърдите, гърба, ръцете, дланите, шията, лицето и ушите – с леки, бързи ласки. Когато единият партньор приключи с изследването на тялото на другия, ролите се разменят. Междувременно докосваният партньор оценява нивото на удоволствие на всяка милувка по скалата от +3 до -3, като 0 е неутрална.

Можете да разнообразите с упражнението „насочено докосване“, където казвате на вашия партньор кои ласки по половите органи ви възбуждат най-силно.

Бъдете конкретни. Например, жената може да каже: „Харесва ми, когато докосваш клитора ми от лявата страна.“ А мъжът може да каже: „Главата на пешка ми е твърде чувствителна за толкова силно потриване.“

Имайте предвид, че подобни разговори по време на полов акт често пораждат конфузни ситуации и неудовлетворение. Съветвам ви да опознавате ерогенната картография на партньора извън времето за секс, казва д-р Простерман.

ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА: билки за събуждане на желанието

Смята се, че някои китайски билки стимулират сексуалното желание. Препоръчва се суп лемент с една или няколко от следните билки и билкови формули: азиатски женшен (панакс), лигуструм, дендробиум.

ЦВЕТНИ ЕСЕНЦИИ: увеличават мотивацията

Цветните есенции балансират емоциите и разпалват сексуалното желание на жената.

Ако усещате пълна липса на интерес всеки път когато вашият партньор търси близост с вас, опитайте с есенция от габър. Ако смятате, че сексуалният ви живот е скучен и вял и искате да направите сексуалните игри по-вълнуващи, опитайте с дива роза. Цветната есенция от дива роза ще ви вдъхнови да върнете красотата на секса в живота ви. Ако липсата на сексуално желание се дължи на умора, опитайте с есенция от маслина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар