Няма да им позволя да ми съсипят празниците!

Здравейте!

Не знам дали е прав мъжът ми, който казва, че напоследък съм станала параноичка, но наистина много се тревожа. Причината е, че няколко пъти се случва непознати да звънят на домашния ни телефон – уж, че е грешка. Като знам какви неща стават, съм сигурна, че някой проверява дали сме у дома и – не дай, Боже, ако koleda prazniciни няма – да ни обере.

Мислехме да заминем по празниците – на Коледа при роднини в Пловдив, а Нова година да посрещнем в Гърция. Съпругът ми продължава да настоява, обаче аз съм категорично против. И изобщо не ми пука, че ще загубим парите, които сме дали за резервация.

Притеснявам се, че тъкмо тогава крадците се развилняват най-много. И не за ценностите, които имаме, треперя. Просто не мога да си представя, че някой чужд човек ще ми рови в бельото, ще обикаля стаите и ще обръща чекмеджетата.

Неотдавна обраха съседите на нашия етаж и с очите си видях зловещата картина. Дъщеричката им, връщайки се от училище, първа забелязала разбитата врата и ме повика, защото родителите й бяха още на работа.

Когато влязохме, тръпки ме побиха – всичко се въргаляше по пода. Бяха тъпкали с мръсните си обувки документи, снимки, дрехи… Не знам какво са успели да отмъкнат престъпниците, но след себе си бяха оставили не само бъркотия, а и лошата си енергия. Съседката ми два дни чисти и подрежда всичко, а накрая повика свещеник, за да напръска със светена вода.

Може и да съм страхливка, но съм решила, че няма да позволя на никого да ми развали празниците. Вместо ние да ходим при тях, поканих братовчедите да дойдат у дома по Коледа. И аз мога да изпека чудесна пуйка, да омеся питка и да направя баклава, добра кулинарка съм.

На Нова година пък реших да се съберем със съседите, с тях се разбираме добре и сме приятели. А най-вече ще сме наблизо и нито те, нито ние ще се тревожим, че някой може да влезе в дома ни.

Роза

Пишете ни и вие на e-mail po.krasivi@gmail.com

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар