Как да научите детето да си духа носа?

С игра научете детето да си духа носа

дете нос

„Не можеш сам да си издухаш носа“ е обида, която идва да рече, че човек не се справя с живота. Всъщност това е лесна работа, на около 3 години детето спокойно може да я свърши. Само че задачата за мнозина е омразна и се опитват да я отлагат колкото може по-дълго.

Децата си бършат носа понякога с ръкава, което си е признак за лошо възпитание.
Започнете с уроците на една година като на игра. Покажете не детето как издухвате носа си. Изпълнението ще го впечатли и ще го накара да ви имитира. Но не очаквайте бързи резултати.

На 3-годишното дете обяснете, че ще се разболее, ако сополите от носа не се изхвърлят навън, а се връщат назад. Покажете му какво да прави – устата е леко отворена, едната ноздра се запушва, а през другата се духа и секретите излизат. Не насърчавайте духането на двете ноздри едновременно – има риск от спукване на капилярчета.

За да приучите детето на полезния навик, най-добре да приложите игровия метод. Например провокирайте го да духне запалена свещ с уста, а после нека опита да постигне същото с въздуха от нослето. Преди това покажете как се прави и контролирайте играта, за да няма поражения, пише „Всичко за семейството“. По-безопасен вариант е да издухва хартиени късчета от масата.

За да насърчите добрата хигиена, дайте на детето цветни хартиени кърпички, приятно ароматизирани. У дома може заедно да украсите кутията за носни кърпи с весело личице или любим герой от книга или филмче.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар