Интимно! 5 мита за мастурбацията – разбити!

Мастурбацията от край време предизвиква руменина по бузките!

Дами, а и вие господа, признайте си, че се притеснявате да говорите за мастурбация или казано на прост език за самозадоволяване! Така е, а в това действие няма нищо ненормално или неморално.
Заради тези притеснения обаче около темата са се заформили и множество митове, които продължават да се утвърждават с годините.

Какво се крие зад митовете за мастурбацията?!

Ето кои са някои от най-често срещаните!
Мастурбацията е за тийнейджъри – не, не е! Възрастово ограничение за практикуването й няма, въпреки че именно през младежките години хората по-често са активни в това отношение. Това се дължи както на липсата на сексуален партньор, така и на несигурността им.
Мастурбацията не носи удоволствие – това, че не е секс, защото партньор липсва, не означава, че не предизвиква удоволствие. Напротив, стимулирането с ръка често пъти е в състояние да доведе до мощен оргазъм, за какъвто по време на секс само може да се мечтае;
Мастурбацията вреди на здравето – всеки достатъчно здравно и сексуално образован човек знае, че това не е така. Тезата за вредата от самозадоволяването е по-скоро измислена, за да се забрани, но в нея истина няма.
Мастурбацията е само за мъже – въпреки че мъжете по-често прибягват до сексуални занимания в индивидуален план, това не означава, че мастурбацията е само за тях. Жените също действат под завивките, но много по-рядко си признават;
Мастурбацията е забранена при наличието на партньор – моля, кой твърди нещо такова? В задоволяването няма нищо лошо или нередно, без значение дали човек има, или няма партньор.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар