Опасно ли е напрежението в гърдите преди менструация?

Според специалистите напрежението в гърдите, което се усеща преди цикъл, не трябва да притеснява жените

гърди Болката и сещането за напрежение в гърдите няколко дни преди менструацията е характерно състояние за т.нар. предменструален синдром

Те могат да се появят заради промяна в хормоналните нива. Възлите, които е възможно да напипате в този период, не са опасни. Те са признак, че в организма има изобилие на естрогени и недостиг на прогестерон.

Често приемането на аналгетик (парацетамол, ибупрофен) и на антиспазмолитик помага. Посещението при лекар става наложително, ако болката продължи повече от десет дни, локализирана е в конкретна област или пречи на всекидневните дейности. Възможно е упоритата болка в гърдите да е и симптом на заболяване.

Срещу болките лекарят може изпише гел със съдържание на прогестерон, който се прилага външно, като се нанася върху гърдите.

Бучката в гърдата буди тревога, когато е твърда, неподвижна, с неравни контури и не изчезва в рамките на две седмици. Тези характеристики не насочват непременно към туморно образувание, но е сигурен знак, че трябва да се консултирате с мамолог.

Хубаво е в дните преди цикъл да преминете на по-лека храна и по възможност да консумирате по-малко солени и сладки храни, за да предотвратите натрупването на течности.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар