Трябва ли бременните да взимат витамин D3?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Витамин D3 се препоръчва на бременните за за безпроблемна бременност

VitaminD През последните години специалистите са на мнение, че трябва да се обръща все по-голямо внимание на витамин D3. Това е необходимо заради ролята на този витамин по време на бременност. Количеството на витамин D3 оказва влияние върху нормалното протичане на 9-месечния период. С негово участие се намалява и риска от възникване на различни видове усложнения на бременността и развитието на детето.

Витамин D е мастноразтворим и може да бъде открит в няколко разновидности -D1,02, D3, D4 и D5. D3 участва активно в костната обмяна, влияе върху имунитета, инсулиновата секреция, образуването на полови хормони и много други биологични процеси.

По време на бременност дефицитът на витамин D може да доведе до редица отклонения при майката и плода. А липсата конкретно на D3 е сред причините за намалено ниво на калций при бебето и повишена заболеваемост от бактериална вагиноза при бременната.

Изследване за дефицит на D3 се препоръчва при бъдещи майки със затлъстяване. Той трябва да се приема и от родилки, които са по-тъмен цвят на кожата. известно е, че колкото е по-пигментирана кожата, толкова е по-малко образуването на витамин D в нея. Витамин D3 е задължителен и при бременни със стомашно-чревни заболявания, с предшестваща бременността алкохолна злоупотреба.

При установена недостатъчност в нивата на D3 лекарят преценява в какви дози трябва да се набавя витаминът. Успоредно с това се следят редица показатели на кръвта и урината. Много е важно да не се допускат повишени стойности на калций в организма на майката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар