Как да върнем блясъка в косите след лятото?

Слънцето, морската вода и хлорът в басейните увреждат косата

коса блясък Те променят блясъка и жизнеността й. Но има начин да подсилим здравината й.

Повече течности

Една четвърт от обема на косъма се дължи на водата. Косата е гъвкава и мека само, когато е хидра ти рана. Като поемаме течности в изобилие, пречистваме организма си от отрови и поддържаме косата си блестяща. Добре е да пием по 2 л течности дневно и леко солен айрян, за да осигурим влага за кожата на главата и за косата си.

Прием на Омега-3, 6 и 9

Есенциалните мастни киселини омега-3, 6 и 9 са важни за подобряване структурата на косъма, за предпазване от изсушаване и начупване и поддържане жизнеността на косата. Те може да се внесат в организма единствено чрез храната или като хранителни добавки. Съдържат се и в много козметични продукти за коса за локално приложение. Важно е да консумираме повече ядки, риба и морски дарове. За да сме сигурни, че осигуряваме нужното количество омега мастни киселини, е добре да приемаме по 1 г на ден качествен екстракт от рибено или ленено масло.

Набавяне на желязо

Ако в храната липсва достатъчно желязо, косата изпитва глад за кислород. Желязото може да се приема като хранителна добавка, но то се съдържа в овесените ядки, червените меса, зеления грах и фасула, в копривата и в много листни зеленчуци.

Осигуряване на минерали

Пигментацията, блясъкът и растежът на косата зависят от наличието на минерала мед, който засилва усвояването на витамин C и синтеза на колаген. Стридите и скаридите съдържат достатъчно количество мед, минералът може да се набави и от черен дроб, пресни зеленчуци, ядки и семена. Не го приемайте като самостоятелна хранителна добавка, защото количеството му в комбинираните препарати е достатъчно. А цинкът, който контролира производството на колаген и предотвратява косопада, се осигурява с морски храни, месо и ядки, пише „За жената“. В месото, млякото, яйцата, ядките и рибата се съдържа и важният витамин В, който заедно с витамин C се грижи за здравината на косъма, подпомага растежа и предотвратява на цъфтенето на косата. Витамин C има в кивито, всички цитруси и зелени листни подправки.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар