Летните черни точки се махат с ето тези маски

Черни точки се махат с белтък, мляко, сода, ориз

черни точки Жегите активират мастните жлези, себумът запушва порите и може да образува черни точки. Спасението е да правите редовно почистващи маски, а добрата новина е, че лесно можете да си ги забъркате с продукти, които има във всеки домашен хладилник.

Първо направете топъл компрес или билкова парна баня, за да отворите порите. На мазна кожа маските се нанасят на цялото лице, а на суха – на Т-зоната (чело, нос и брадичка).

В един разбит белтък добавете 1 с.л. захар и разбъркайте, но да не се разтворят кристалите. Сложете маската на лицето до пълно изсъхване и след това повторете. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем. Маската се прави 3 пъти седмично.

Замърсените пори се почистват с по 1/2 ч.л. сода и готварска сол. За суха кожа са подходящи 1 с.л. по-едро смлени овесени ядки, щипка сода (или 3-4 капки кислородна вода), разредени с кисело мляко (2%) до гъстота на каша. Сместа се слага за 10-15 минути и лицето се изплаква с хладка вода. Ефективна е и маската с каолин, разреден с вода до гъста каша.

Ако искате да почистите комедоните като японка, измийте с хладка вода четвърт чаша с оризови зърна, залейте ги с вряла вода да ги покрие и ги оставете една нощ. На сутринта прецедете и намачкайте зърната на каша. Сложете я за 15 минути на лицето.

Млечната киселина добре разтваря черните точки. Намажете лицето с кисело мляко и се измийте след 20 минути. За скраб смесете 1 ч.л. смлени овесени ядки, 1/2 ч.л. сол, по 1 ч.л. кафеена каша и бял фасул (смлян). Добавете 1/2 с.л. сметана и масажирайте кожата с черни точки.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар