Как да боядисате косата така, че да изглеждате по-млада?

промоции

Визажистите са категорични, че косата издава възрастта повече от бръчките

коса боядисване Един от начините да забравим за годините е правилният избор на цвят.

Когато старее, кожата губи пигмент и става по-бледа. За да са изразителни чертите на лицето, косата трябва да ги подчертава. Ако обаче е черна, цветът на лицето изглежда още по-блед. Ако е прекалено светла, то съвсем потъва. Така и двата варианта фактически състаряват.

Правило при промяна на базовия цвят е, че брюнетките трябва да изсветлят косата с един тон, а блондинките да я потъмнят с един тон. На червенокосите върви кестенява боя, а не огнени оттенъци, на брюнетките – шоколадово-бронзови нюанси, а на блондинките – медно-руси.

Ако не искате кардинално да промените основния цвят на косата, опитайте да я разнообразите с няколко кичура в златисти тонове. За блондинките са подходящи медно-руси, за брюнетките – карамелени. Не прекалявайте обаче с количеството кичури. Не оцветявайте предните кичури, около лицето. Започнете 3-4 см зад тях, така контрастът между косата и кожата ще е по-незабележим.

Когато коригирате цвета на прическата, не пренебрегвайте веждите. Изсветлете ги, защото много черни вежди с бледо лице не стоят естетично. Тушираите с молив или сенки за вежди с 2-3 нюанса по-светли. Ако се прошарят с бели косъмчета, не се паникьосвайте. Пепелният цвят ще придаде особен чар на визията, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар