Много важни съвети за обличане на по-пълничките дами!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Няма жена, която да е щастлива от допълнителните килограми, които е качила през зимата. Причината?

Fat-Women-FashionОсвен че е развалила силуета си, тя вече няма какво да облече. Наистина няма! Всъщност има, но почти на всяка жена с подобен проблем се е случвало да изпада в паника при вида на пълния с хубави дрехи гардероб, от който няма какво да избере, защото всичко в него вече не й стои така елегантно, секси или красиво, както преди. Решение на проблема реално има, само трябва да се промени начинът на обличане и най-вече – на комбиниране на дрехите, за да изглеждате така, че да се харесате. И това важи не само за малкото излишни килограми, а и за по-пищните дами, които също могат да изглеждат елегантно, ако подходят внимателно при избора.

КОЛКО ДА Е ДЪЛГА ПОЛАТА?

Една от най-честите грешки, които правят по-пищните жени, е да носят мини. Никой не казва, че е задължително да обличат дълги до глезените модели. Дължина около коляното може да стои добре, ако самите колене също не изглеждат твърде пухкави и обемни. Ако те са елегантни, спокойно може полата да бъде и над коленете. Но ако са no-закръглени, по-добрият вариант е да ги скриете. Късите полички в комбинация с пищни бедра не са най-естетичната гледка. Когато носите по-къс модел, по принцип е добре да комбинирате с тъмен чорапогащник или такъв в цвета на дрехата. Светлите или ярки цветове допълнително акцентират на пълните крака и визуално ги разширяват.

ПАНТАЛОНЪТ – ТЕМА ТАБУ

Не съвсем. Ако килограмите не са чак толкова много, че да изглеждате абсурдно, независимо от модела, спокойно може да носите панталон, съобразявайки кройката със силуета. По принцип правите модели умело прикриват недостатъците на фигурата от талията надолу. Твърде тесните подчертават пищните бедра, а прекалено широките разширяват още повече фигурата. Освен това светлите и топлите цветове по правило добавят обем, докато тъмните и студените смаляват визуално. По-добрият избор пред такъв на едри шарки е едноцветният панталон. Моделите 7/8 и 3/4 не са подходящи при наднормено тегло, освен ако не е съвсем малко над идеалното за ръста.

ЦВЕТЪТ И МАТЕРИЯТА СЪЩО ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ

По правило тъмните цветове се препоръчват на по-пълни жени. Но всички правила имат изключения. В някои случаи може да облечете и светла дреха – ако например не сте прекалено пищна и дрехата е в един цвят от горе до долу. Но като цяло черното прикрива почти идеално недостатъците и е чудесен спасителен план. В топлото време обаче не е най-удачният избор. Заменете го с цвят, който има студен нюанс – например синьо. Внимавайте и с десена. Дребните шарки стоят по-добре от едрите на пълна фигура. Но ако шарката бъде на стра-тегическо място, така че да скрива недостатък и отклонява вниманието от друг, то може да облечете и такава дреха. При материите по-добре стоят меките, падащи платове, тъй като обемните и твърдите добавят визуално излишни сантиметри към силуета.

Мъжете харесват закръглените форми!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар