Как се гримира лице с триъгълна форма?

промоции

Триъгълното лице – тип „сърце“, се нуждае от макиаж, който визуално стеснява ширината на челото и скулите и омекотява резкия контур към острата брадичка

лице

Как се гримира лице с триъгълна форма?

Първо почистете кожата, нанесете хидратиращ крем и малко количество от основа за грим в естествен цвят на лицето. След като изсъхне за около 1 минута, положете тоналния крем. С него се затъмняват слепоочията, страничните части на острите скули до средата на ухото и външните третини на челото. Така зрително се свива горната 2/3 част на лицето. Брюнетките могат да използват и бронзиращи продукти.

За да озарите кожата, изсветлете средата на челото и брадичката, зоните под очите. Ако имате бръчки, заложете на по-лек тонален крем, плътният фон дьо тен и пудрата подчертават несъвършенствата на кожата. Пудра може да използвате локално – колкото да обере мазния блясък от носа или бузите.

Макиажът няма да е свеж, ако пропуснете ружа. Нека е по-светъл – розови или прасковени нюанси, нанесени от върха на скулите към слепоочията под формата на ромб и на външните страни на челото. Така зрително омекотявате триъгълния овал.

Очите се очертават с течна линия или контур с молив. Линията се разширява в края и леко се повдига нагоре. Сенките се слагат само на горния клепач и външните ъгли на очите и са в златисто-кафява цветова гама. Подхождат шоколадовият вариант и кафяво-сивият.

Акцент в грима за триъгълна форма на лицето са ярките устни. Нарисувайте контура с молив и попълнете с червило, което е с един тон по-силно от молива. Ако устните са тънки, придайте им обем. Нанесете по контура на горната устна светъл фон дьо тен със светлоотразяващи частици, размажете го и се начервете. На финала сложете блясък, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар