Седем грешки провалят маникюра

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Грешките при маникюра могат да ни донесат куп инфекции, изтъняване на нокътната плочка, поява на цепнатини

13 маникюр 1. Пилата играе в различни посоки. Така по връхчетата на ноктите се образуват цепнатинки. Правилната посока на пилата е под ъгъл спрямо нокътя и движения от краищата към средата. Целта е да се получи квадратна форма, смятана за класическа.
2. Използвате лакочистител с ацетон. Той е вреден. На пазара се предлагат достатъчно препарати без ацетон и с добавка на витамини.
3. Забравяте да отлепите кутикулата от нокътната плочка. Впечатлението ще е на недодялан маникюр. Преди да обработите кожичките, си направете ваничка с топла вода, за да омекнат. След това ще ги отделите безболезнено с пръчицата от несесера.
4. Изрязвате кутикулите. Не го правете, може да се порежете и да си докарате инфекция. По-добре в основата на нокътя сложете серум за стопяване на кожички.
5. Не слагате базов лак. Така основният лак дехидратира нокътната плочка и ако е тъмен, ноктите жълтеят. Базовият лак ги пази и изравнява повърхността им.
6. Оставяте лака да се излющи. В никакъв случай, защото премахва и връхния слой на ноктите. По правило лакът се почиства след петия ден.
7. Не гледате срока на годност на лака. Повечето от тях съдържат дибутилфталат, който с времето става вреден за организма, най-вече за бременните жени.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар