Коя е билката, която подсушава мазната кожа и пази венците здрави?

Билковите настойки са подходящи за всекидневно почистване на мазната кожа

8 невен
Ще отстраните лъщенето с лосион от половин чаша листа на роза (сухи или свежи), залети с чаша кипяща вода. Оставете съда захлупен за 2 часа. Прецедете и добавете 1 с.л. пресен лимонов сок. Обтривайте лицето сутрин и вечер.

Ако искате и леко да избелите кожата, смесете 1 с.л. жълт кантарион, 2 ч.л. цветове метличина, по 1/2 с.л. невен, безсмъртниче и сухи цветове теменуга. Залейте с 500 мл вряща вода и захлупете. Когато билките си пуснат цвета, прецедете и прелейте в бутилка, която съхранявайте в хладилник.

Масаж на венците за хубави зъби с билков зехтин. Приготвя се като цветовете на невен се залеят със зехтин и се оставят така на тъмно и студено място за 20 дни.

За да бъдат зъбите в добро здраве, трябва да се грижите всекидневно не само за тяхната хигиена, а и за състоянието на венците. Лекарите съветват да масажирате последователно горния и долния венец, като ги хващате между палеца и показалеца. Прaвете леки движения в продължение на 3-5 минути. Тази простичка грижа стимулира кръвообращението във венците и силно укрепва зъбите. За по-лесно може да ползвате билков зехтин върху пръстите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар