Какви са най-големите страхове на зодиите? – продължение

Везните се стремят към душевна хармония, но са подложени на чести смени на настроението

16 зодия страх Могат да изпитват панически страх пред насекоми и влечуги, особено змии и жаби. Те не обичат да се обръщат към лекари от страх, че те могат да им причинят болка. Други страхове, които често ги преследват, са от самота и от смъртта.

Скорпионите по-скоро внушават страх у околните, отколкото те да се боят от някого или от нещо. Но те също имат своите фобии, които понякога са доста оригинални. Например някои от тях се страхуват от остри ъгли, от албнноси и от хазартни игри. Като затворени натури, Скорпионите ужасно се боят другите да не узнаят тайните им.

Стрелците са доста комуникативни, склонни към екстремни изживявания и обичат да рискуват. При това често вярват в мистиката и мнозина се страхуват от уроки, нечиста сила и проклятия. Много разпространена сред свободолюбивите Стрелци е и клаустрофобията.

Козирозите са програмирани за успех и кариера, те са много целеустремени. Но често страдат от множество психологически комплекси. Преди всичко се страхуват да проявят слабост и затова са склонни да контролират своите емоции. Козирозите рядко извършват импулсивни постъпки, опитват се да предвиждат всяко свое действие. Свойствени са им агорафобията – страх от открити пространства, както и авиофобията.

Водолеите са хора с огромен творчески потенциал, при тях са силно развити въображението и интуицията. Макар че са доста общителни, периодично имат нужда да остават сами, за да се изяснят със себе си. Затова понякога избягват контактите с околните. И все пак Водолеите са терзани от страха от самота. Друго, от което се страхуват, е болката.

Рибите са най-загадъчният зодиакален знак. По природа това са меки, раними, чувствителни, романтични и нерешителни хора. Те са суеверни, затова могат да се опасяват от всичко, излизащо извън рамките на рационалните представи за света. Колкото и да е странно, те цял живот се страхуват да не бъдат наказани за нещо. Ако са наказвани сурово като деца, впоследствие страхът от наказание може да прерасне в истинска фобия – мастигофобия.

Страховете могат да обяснят много странности в поведението на представителите на различните зодии. Така че може би не следва толкова строго да съдим себе си и другите…

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар