Какви са най-големите страхове на зодиите?

15 зодия страхАстролозите твърдят, че съзвездието, под което е роден даден човек, влияе не само върху чертите на личността и характера му, но и върху страховете, които го преследват в живота

Добре е да знаем своите слабости и уязвимите места на другите и може би тогава ще се научим по-добре да разбираме и околните, и себе си.

Овните се отличават с инициативност, смелост и решителност, понякога постъпките им достигат до безразсъдство. Въпреки това са им свойствени клаустрофобия – страх от затворени пространства, както и исолофобия -страх от самотата.

Телците са спокойни и разсъдливи. Те рядко страдат от истински фобии, тъй като не са свикнали да обръщат внимание на дреболии. Тези хора изобщо не обичат екстрийма. Не можеш да склониш Телеца да се занимава с алпинизъм или да скача с парашут, тъй като го смята за ненужен риск. А това, от което истински се страхува, е да не остане с празен портфейл: парите играят съществена роля в живота на тези хора.

Близнаците са сложни, противоречиви и изменчиви личности. Нестабилността на емоционалната им сфера ги води до многобройни фобии. Например те се страхуват от тъмно, дълбоко, от затворени пространства. Не понасят рутината и еднообразието. Друга особеност на Близнаците е страхът от проблеми със здравето. Те изпитват ужас от всяка болка, тъй като са много мнителни и имат снижен праг на болката.

Раците са раними, впечатлителни и уязвими. Те могат да страдат от цял букет от фобии. Освен разпространените страхове от тъмно или високо някои се страхуват от мъже или жени (в зависимост от собствения си пол), от насмешки и изказвания пред публика. Раците често се боят да летят със самолет, тъй като страдат от тахофобия -страх от високи скорости, и авиофобиа – от полети на голяма височина.

Лъвовете са свикнали „да царуват“ и затова се страхуват, на първо място, да не уронят гордостта и достойнството си. Терзаят ги натрапчиви страхове, че ще ги осмеят или подценят. Те са пасивни пред болката и затова избягват различни медицински манипулации, дори и на зъболекар ходят от немай къде. Нерядко изпитват страх от височина и от затворено пространство.

Девите са сдържани и рационални, но много зависят от чуждото мнение и постоянно се опасяват да не станат обект на клюки или насмешки. Ако Девата е мъж, може да развие венустрафобия – страх от красиви жени. За представителите и на двата пола е характерна гамофобията – страх от встъпване в брак. Много Деви се страхуват от паяци, хлебарки и други насекоми.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар