Виж кои са истините за домашните маски за лице!

Домашните процедури и маски за лице от плодове и зеленчуци се ползват с голяма популярност сред нежния пол

маски за лице Форумите са пълни с народни рецепти за здраве и красота на кожата. Но доколко те са безопасни и действени?

Зелен чай за свиване на порите

Сварете силен зелен чай и изтрийте с него лицето вместо лосион. Зеленият чай не може да свие порите, както и всякакви други народни рецепти. За решаването на този проблем са нужни професионални процедури, насочени към сериозно обновление и лифтинг, такива като наноперфорация или химически пилинги. Но тази рецепта може да се използва за справяне с възпаления и раздразнения, за тонизиране на кожата, за укрепване на съдовете, което предотвратява появата на купероза.

Краставица против торбички под очите

Поставете кръгчета краставица на очите за 15-20 минути. Единствено студеното парченце краставица може да премахне отока, предизвикан от застои в областта около очите. Този зеленчук съдържа полезни за кожата антиоксиданти и флавоноиди, но при липса на „студ“ дренажните му свойства са равни на нула. Освен това не бива да се очаква чудо от студената краставичка, ако отоците са изразени ясно и ви безпокоят постоянно. По-добре е да приложите процедура по апаратен масаж или курс по мезотерапия с коктейли, подобряващи лимфодренажа и микро-циркулацията.

Киви за сияйна кожа

Разбийте в блендера киви, смесете с йогурт и кокосово мляко, нанесете на лицето за 5 – 10 минути, след това измийте. Кивито съдържа плодови киселини, което дава ефект на пилинг в домашни условия. Тази маска действително освежава лицето, но до 25-годишна възраст. След това ефектът й изчезва. Освен това маската е подходяща единствено за хора, които нямат алергии към киви или кокос.

Не бива да се използва по-често от веднъж седмично. Ако я ползвате през лятото, нанесете преди излизане навън крем със защитен фактор, не по-нисък от 30.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар