Маски с яйца опъват бръчки и връщат свежестта на кожата

Писаното яйце е символ на Великден, а суровото е най-използваната съставка в натуралната козметика

Маски с яйца опъват бръчки Жълтъкът е рекордьор по протеини, съдържа огромно количество мазнини, витамини (А, група В, Д и Е), микроелементи (фосфор, калий, натрий, желязо). Най-важният му елемент е лецитинът, който регенерира клетките. С маски на основа жълтък сухата кожа се тонизира и хидратира. Белтъкът действа като ботокс, стяга порите, подсушава и матира мазната кожа. Жълтъкът и белтъкът играят в комбина, когато козметиката

за нормална и смесена кожа. След курс от 20 процедури козметиката с яйце действа като лифтинг.

За почистване си направете скраб от 1 разбит жълтък и по 1 ч.л. изцедено кисело мляко и овесени ядки. Нанесете с енергични движения по масажните линии за 2-3 минути. Овесените ядки излющват кожата, лецитинът възстановява епидермиса, а мазнините хранят.

Най-бързият начин да наситите кожата е мономаската от 1 разбит жълтък. Нанесете го на плътен почистеното лице и го оставете 15 минути.

Хранителна маска става от 1 жълтък и по 1 ч.л. чист течен мед и растително масло (по избор) за 15 минути. Не се безпокойте, ако суровото е най-използваната съставка в натуралната козметика. Жълтъкът е рекордьор по протеини, съдържа огромно количество мазнини, витамини (А, група В, Д и Е), микроелементи (фосфор, калий, натрий, желязо). Най-важният му елемент е лецитинът, който регенерира клетките. С маски на основа жълтък сухата кожа се тонизира и хидратира. Белтъкът действа като ботокс, стяга порите, подсушава и матира мазната кожа. Жълтъкът и белтъкът играят в комбина, когато козметиката лицето порозовее – то е от меда. Изплакнете се и после минете кожата с флорална вода – лавадулова или розова.

За суха и увяхнала кожа е полезна маската с 1 жълтък, 1 ч.л. извара и капка розово масло. Тази маска е за всеки тип кожа, но ако сте със суха, изберете извара – мазна или обезмаслена.

Мазната кожа ще засияе с разбит на пяна белтък и 1 ч.л. настръгана кисела ябълка. Маската стяга порите, а плодовата киселина ги почиства.

Срещу бръчици е сместа от 2 разбити белтъка, 1,5 ч.л. мед, разтопен на водна баня, 1 ч.л. прасковено масло и 1/2 ч.л. бадемово.

Скулптурираща е маската от 2 белтъка, 2 с.л. оризово брашно и 1/2 ч.л. лимонов сок. Трябва да е с консистенция на сметана. След 20 минути се отмива, слой върху предварително pa с висока масленост, а за като първо се напръсква

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар