Пролетна грижа за повехналото от зимата лице

С идването на пролетта всички искаме да изглеждаме по-добре, жизнено необходимо ни е да бъдем неотразими

пролет НАЙ-ДОБРИЯТ КОЗМЕТИК

Всички известни звезди на киното и театъра определят като такъв бога Морфей, носещ сладък и продължителен сън. Ако сте недоволни от външността си, вземете мерки първо нормално да се наспите.

Ако не успявате да заспите, трябва да направите курс с успокояващ препарат. Помолете вашия лекар да ви назначи или действайте по старата изпитана схема. В първия ден вечерта -една таблетка валериан. Втория – две, и т. н. На петия ден вземете пет таблетки валериан, на шестия – четири и така отново стигате до една. Цялата програма отнема девет дни.

ЧИСТОТАТА – ЗАЛОГ ЗА МЛААОСТ И КРАСОТА

През пролетта лицето ни отразява нашия начин на живот. Силен чай, кафе, алкохол, цигари – всичко това води до загуба на сиянието на кожата, до появата на бръчки. Ранна пролет е подходящо време да започнете разумно да контролирате пристрастията си.

Ще ви е от полза вегетарианската диета. Ако не можете без месо, поне прекарайте няколко седмици на зеленчуци и каши. Можете да се възползвате и от всякакви препоръки, отнасящи се до изчистването на организма.

ЯСНО СЛЪНЧИЦЕ

Щом слънцето се настани трайно на небосвода, въоръжете се със слънчеви очила. Те ще опазят нежната кожа около очите от хиперпигментация и едновременно ъглите им – от бръчки.

Нежелателно „украшение“ във вид на подпухнали торбички може да развали и най-красивите очи. За да се преборите с тях, първо трябва да се убедите, че нямате проблеми с бъбреците. Ако всичко е наред, наспете се добре. Направете компреси от използвани пакетчета чай.

Не нанасяйте крем за клепачи непосредствено преди сън. Помнете, че процедурата се прави 2-4 часа по-рано.
Всяка сутрин правете гимнастика за очните ябълки: затворете очи, . погледнете последователно наляво и надясно, въртете очи по часовниковата стрелка, а след това – обратно.

Пролетната авитаминоза съвсем не е мит. Можете да вземате витамин С във вид на прах или разтворими таблетки: курсът е не по-малко от 10 дни, а дозата – не по-малко от 1 г дневно. Ще се удивите колко е ефективно

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар