Правилното измиване на лицето връща младостта

промоции

Всички средства за измиване и почистване на лицето обикновено са със сходни формули – главна роля в тях играят водата и активните вещества, които свалят грима

измиване на лицето
Въпросът за различните типове кожа се решава от включването на допълнителни съставки: алатонинът и омекотяващите масла са идеални за сухата кожа, а цинкът и киселините действат добре на мазната кожа.

Когато избирате продукт за измиване, първото, което трябва да вземете предвид, е типът на кожата ви. Обърнете внимание и на козметиката, която използвате – няма как да почистите от лицето си водоустойчив грим с лека пяна, а трябва да се спрете на продукт със съдържание на масла.

Има значение и нивото на киселинност (рН) на козметичния продукт. В повечето почистващи средства той е 5,5, което значи, че е киселинен. Но в продуктите за почистване на зоната на клепачите или за чувствителна и склонна към алергии кожа нивото на киселинност трябва да е неутрално (рН 7). Поради тази причина средствата „2 в 1″, предназначени за почистване на лице и клепачи, не са особено ефективни.

Когато става дума за съставки против стареене, имайте предвид, че е по-добре да изберете крем или серум с антиейдж ефект. Почистващите средства не са в състояние да спрат стареенето на кожата, дори и да ги рекламират по този начин.

Не прекалявайте със скрабовете и пилингите!

Не използвайте измиващи средства с твърди частици повече от 2 пъти седмично – прекаляването с тях може да предизвика зачервяване и пресушаване на кожата. Пилингът лишава епидермиса от естествената му защитна бариера. Прилагайте пилинг и скраб само на влажна кожа, като масажирате деликатно, а след отмиването непременно нанесете хидратиращ крем. Не злоупотребявайте и със средствата за измиване със съдържание на киселини и ензими.

Гел и пяна за измиване

За да не дехидратирате кожата, разпенете добре и не оставяйте на лицето за повече от 1 минута. Отмийте с вода на стайна температура, но в никакъв случай с гореща. Хлорът в чешмяната вода не действа добре на кожата, затова ако нямате филтър, може да ползвате термална или мицеларна вода.

Те са любимият продукт, премахват замърсяванията буквално с едно движение. Маслото се нанася на влажна кожа, като преди това предварително сте го смесили с малко вода в ръката си, за да придобие консистенция на емулсия. След прилагането кожата остава идеално чиста, без да е мазна, пише списание „За жената“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар