Какви грижи трябва да полагате за кожата по време на диета?

Помогнете на тялото с контрастен душ и скраб

маска Ще помогнете на тялото да изхвърли токсините, а и кожата ви ще е по-гладка, ако редовно използвате скраб. Можете да си го направите сами от царевично брашно или като към утайка от кафе прибавите равни количества зехтин и душ-гел. За да махнете мъртвите клетки, нанасяте скраба с масажиращи движения.

Ще наситите кожата с витамините А, Д, С, като след почистването вземете вана с лимонови кори. Смелете сухите кори от четири лимона и ги залейте със 100 мл зехтин. Оставете ги за 30 минути, докато попият. Сипете сместа във водата и се топнете.

През зимата лицето и ръцете са подложени на изпитание. Навън е студено и кръвоносните съдове се свиват. После влизаме на топло и се разширяват. Кожата се стресира, цъфват червени петна. Водещите фирми лансират зимни кремове, които защитават лицето и омекотяват влиянието на температурните разлики. Но ако нямате от тази специална козметика, правилно подбирайте кремовете, които слагате на лицето си, преди да излезете.

Правилото е, че през зимата те трябва да са по-мазни и богати на витамини. Задължително ги нанасете половин час преди да тръгнете навън. Хидратиращите продукти са за вечерна грижа. Подходящо е да съдържат серамиди, които възстановяват баланса на влагата. Еликсир са сериите е витамин А, с млечни протеини, които омекотяват и заглаждат повърхността на кожата.

Най-чувствителна в студа е околоочната зона, тъй като е без мастни жлези, бързо се дехидратира и се набръчква, затова непременно се погрижете за нея. Задължително е и устните да са защитени с балсам.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар