Може ли да се ободрим без кафе?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кафето отлично разсънва и освежава, но само ако не го консумираме твърде често

кафе Ако най-популярната ароматна напитка вече не ви носи прилив на енергия, трябва да потърсите алтернативни ободряващи източници.

Според лекарите консумацията на повече от 4 чаши кафе дневно може да е причина за сърцебиене, мускулен тремор, безсъние.

Един от най-добрите начини за разсънване е въздействието на слънчевите лъчи, благодарение на които тялото ни синтезира витамин D. Затова дръжте щорите и пердетата вдигнати и не пропускайте всеки ден да се разходите по светло за поне 30 мин.

Стимулирайте дейността на мозъка

Когато мозъкът работи, сънят бяга. Затова ако ви се доспи през деня, просто се съсредоточете върху задачите си или потърсете решение на актуалните си проблеми.

Понижете температурата

Топлината и уютът са идеално условие за дрямка. Но ако понижите леко температурата, концентрацията ви моментално ще се завърне. За целта проветрете помещението, излезте на свеж въздух или просто изпийте чаша студена вода.

Избягвайте въглехидратите

Храните с високо съдържание на въглехидрати не са най-добрият избор, ако трябва да сте бодри и работоспособни. Затова отдавайте предпочитанията си на продуктите, богати на протеини – например на закуска хапвайте яйца и ядки, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар